Franske flyangreb koster 100 mennesker livet i Mali

Frankrigs præsident siger, at den franske indsats har stoppet de militante oprøres fremrykning i Mali

I løbet af knap 24 timer har flere end 100 mennesker mistet livet i kampene om den strategisk vigtige by Konna i det centrale Mali, som oprørere indtog tidligere på ugen.

Det oplyser maliske militærkilder og øjenvidner i byen.

Hovedparten af de dræbte er væbnede islamistiske oprørere, men der er også maliske soldater blandt de omkomne.

Drabene fandt sted natten til lørdag og lørdag formiddag, da franske fly bombede oprørernes stillinger, siger øjenvidner.

- Vi har drevet oprørerne ud af Konna. Flere end 100 af dem er dræbt, siger en talsmand for den maliske hær i hovedstaden, Bamako.

En butiksejer i Konna siger, at han har talt mindst 148 lig i byen, og at de fleste er oprørere.

Frankrig indledte fredag en militær intervention i Mali for at hjælpe den svage regeringshær med at bekæmpe de væbnede oprørere.

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at den franske indsats allerede har båret frugt og stoppet de militante oprøreres fremrykning.

- Vor styrker har påført oprørerne i Mali store tab, siger Hollande ved et pressemøde i Paris. Han understreger, at den franske indsats har som mål at "stoppe terrorisme" i Mali.

Inden for de seneste måneder har væbnede islamistiske grupper taget kontrol med det meste af det nordlige Mali og indført strenge sharialove i området meget imod lokalbefolkningens vilje.

I begyndelsen af denne uge rykkede oprørerne længer mod syd i retning af hovedstaden, Bamako, og indtog Konna.

Flere vestafrikanske lande har lovet at komme den svage maliske hær til undsætning. Senegal og Niger sender hver 500 soldater til Mali i de kommende dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer