Annonce:
Annonce:

SAS-chefer forgyldt trods sparerunde

En række SAS-chefer fik store bonusser for at blive i flyselskabet, selv om alle medarbejderne blev tvunget ned i løn

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Sådan kunne et nyt motto i SAS lyde.

For mens topledelsen med hård hånd førte en særdeles skarp sparekniv, hvor både piloter og kabinepersonale blandt andet blev tvunget 15 procent ned i løn, blev der også givet lukrative bonusser til en række af den skandinaviske flygigants chefer.

Det skriver norske VG.

Læs også:

TV 2-profil i lommen på SAS

- Det drejer sig om 15 udvalgte ledere, som har fået en halv årsløn for at sikre, de blev i selskabet gennem kriseperioden. De har altså fået et kraftigt lønhop, mens vores medlemmer har risikeret lønnedgang og fyringer. Det kan vi ikke acceptere, siger tillidsmand Stig Lundsbakken fra SAS Norge til VG.

Hos SAS i Danmark bekræfter man bonusserne.

Annonce:

- Generelt udtaler vi os ikke om aftaler med specifikke medarbejdere, men i dette tilfælde vil jeg godt bekræfte, at vi har givet en række 'stay on'-bonusser til en række medarbejdere, der var nødvendige at fastholde igennem den omstruktureringsproces, som SAS skulle igennem i efteråret, forklarer SAS' pressechef Trine Kromann-Mikkelsen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Jeg vil dog hverken bekræfte antallet af medarbejdere, beløbenes størrelser eller om der var danske medarbejdere i blandt. Det, jeg kan sige, er, at de var helt nødvendige, og at de stod til at miste deres arbejde efter processen. Derfor blev vi nødt til at give dem incitament til at blive, forklarer hun videre.

- Men kan du ikke forstå, at det virker dobbeltmoralsk for de medarbejdere, som er blevet tvunget ned i løn?

Læs også:

Piloter må 'nøjes' med 85.000 om måneden

- Jeg kan godt forstå, at man kan opleve det som ubehageligt eller urimeligt, hvis man sætter det sort/hvidt op. Men man bliver nødt til at se lidt mere flerdimensionelt på det. Vi havde brug for, at de medarbejdere var med til processen, siger hun til ekstrabladet.dk.

Trine Kromann-Mikkelsen vil ikke forklare om de pågældende chefer har forladt deres job efter omstruktureringen.

Hvad mener du? Er det rimeligt at give chefbonusser med den ene hånd og skære i menige medarbejdes løn med den anden. Deltag i debatten under artiklen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: