Depardieu i russisk folkedragt: Se mit nye pas!

Den franske skatteflygtning hylder sit nye hjemland, der lader ham slippe med 13 procent i skat

Gérard Depardieu, der har fået russisk pas og skatteprocent, var trukket i folkedragt under et besøg i Saransk. (Foto: AP)
Gérard Depardieu, der har fået russisk pas og skatteprocent, var trukket i folkedragt under et besøg i Saransk. (Foto: AP)

Den verdensberømte skuespiller Gérard Depardieu kunne søndag fremvise sit nye, russiske pas under et besøg i den russiske by Saransk.

For at demonstrere sit russiske sindelag var Depardieu trukket i en lokal, traditionel klædedragt.

Den 64-årige skuespiller fik russisk statsborgerskab for at undgå en ny millionærskat i Frankrig.

Gérard Depardieu ventes at få adresse i Saransk i Mordovia-regionen, der bedst er kendt for Stalin-tidens arbejdslejre.

Mordovia huser fortsat nogle af Ruslands mest berygtede fængsler - for eksempel afsoner Pussy Riot-medlemmet Nadezhda Tolokonnikova sin straf i regionen.

Det lader dog ikke til at genere den franskfødte levemand.

- Jeg er meget glad. Her er meget smukt. Her bor smukke og sjælefyldte mennesker, siger Depardieu ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax.

Har betalt milliard i skat
Gérard Depardieu mødte lørdag Ruslands præsident, Vladimir Putin, i feriebyen Sotji ved Sortehavet. Da Depardieu fik sit statsborgerskab, kvitterede han ved at hylde Putin og kalde Rusland et 'storslået demokrati'.

Depardieu fik nok af Frankrig, da præsident François Hollande ville have landets rigeste til at betale op mod 75 procent i skat.

Skuespilleren, som er kendt fra film som 'Cyrano de Bergerac' og 'Green Card', siger, at han igennem sin 45 år lange karriere har betalt 145 millioner euro i skat - det svarer til over en milliard kroner.

- Jeg har aldrig forsømt min pligt som skatteborger, fastslår filmstjernen, der nu kan glæde sig over en beskatning af indtægten på 13 procent.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Gérard Depardieu, der har fået russisk pas og skatteprocent, var trukket i folkedragt under et besøg i Saransk. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer