Venstre i Fredericia støtter alligevel udskældt borgmester

Thomas Banke, som er sygemeldt efter sag om misbrug af kommunens kreditkort, får støtte fra partiafdeling

Thomas Banke, som er sygemeldt efter sag om misbrug af kommunens kreditkort, får støtte fra partiafdeling. (Foto: Polfoto)
Thomas Banke, som er sygemeldt efter sag om misbrug af kommunens kreditkort, får støtte fra partiafdeling. (Foto: Polfoto)

Den hårdt pressede borgmester i Fredericia, Venstre-manden Thomas Banke, bliver nu opmuntret til at blive siddende på posten.

Opfordringen til at fortsætte som borgmester kommer fra bestyrelsen for Venstre i Fredericia. De er dermed uenige med partiets egen byrådsgruppe, som ligesom resten af byrådet har krævet, at den 31-årige politiker går af.

- Bestyrelsen opfordrer Thomas Banke til at fortsætte som borgmester og har dermed trukket deres opbakning til byrådsgruppens beslutning tilbage, hedder det i en pressemeddelelse.

Formanden for Venstre i Fredericia, Jakob Landingkær, står som afsender på meddelelsen. Beslutningen blev truffet på søndagens bestyrelsesmøde i Venstre i Fredericia, lyder det.

Sagen om Thomas Banke rullede for alvor i december og kulminerede, da et samlet byråd udtrykte mistillid til kommunens førstemand, som har haft rod i bilag og brugt kommunens kreditkort til private indkøb, restaurantbesøg, taxiregninger og hotelophold.

Læs også:

Se også: Politiet går ind i sagen om udskældt borgmester

Thomas Banke har sagt, at han angrer sine fejldispositioner meget og er ked af de fejl, han har begået. Samtidig har han opfordret kommunens forvaltning til at få undersøgt forholdene omkring hans bilag helt til bunds.

Den unge borgmester, som gik på sygeorlov i midten af december, har også sagt, at der ikke vil gå lang tid, før han beslutter sig for at blive eller gå. Hvis Thomas Bankes sygeperiode overskrider to måneder, skal byrådet konstituere en ny borgmester.

Som lovgivningen er, kan byrådet ikke slippe af med en borgmester, undtagen i grove tilfælde, hvor der er faldet dom ved en domstol. I sådanne tilfælde kan indenrigsministeren fjerne borgmesteren.

I en alder af 27 år blev Thomas Banke i 2009 efter en valgsejr over den siddende socialdemokratiske borgmester Uffe Steiner Jensen den første Venstre-borgmester i Fredericia i 96 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer