Tusindvis af københavnere er uden strøm

En kabelfejl i Indre København betyder, at 7000 lige nu må klare sig uden strøm - heriblandt Christiansborg

Christiansborg-politikerne må tage trappen de kommende par timer, mens Dong kæmper med at få strømmen tilbage i Indre København. Elevatorerne er nemlig gået i stå, og gangene oplyses kun af svag nødbelysning. (Foto: Sophie Bremer)
Christiansborg-politikerne må tage trappen de kommende par timer, mens Dong kæmper med at få strømmen tilbage i Indre København. Elevatorerne er nemlig gået i stå, og gangene oplyses kun af svag nødbelysning. (Foto: Sophie Bremer)

Politikerne på Christiansborg må de kommende par timer klare sig med stearinlys og varme tæpper, mens Dong Energy kæmper for at få strømmen tilbage i store dele af Indre København.

Et nødstrømsanlæg sikrer en smule lys på gangene, men generelt er der ikke meget gang i den politiske aktivitet lige nu, fordi de færreste kan arbejde uden strøm, fortæller ekstrabladet.dk's Christiansborg-journalist.

Strømsvigtet betyder også, at de politikere, der ikke er meget for at løbe op og ned af trapperne, bør blive på deres kontorer de kommende timer - de karakteristiske elevatorer er nemlig også ude af drift.

Tusindvis er uden strøm
I alt er omkring 7000 husstande, forretninger og kontorer i København ramt af strømsvigtet, der skyldes en kabelfejl, oplyser Dong.

- Det betyder, at der er sket en kortslutning, men vi ved endnu ikke, hvad der er årsagen hertil, for vi har endnu ikke lokaliseret fejlen, siger pressemedarbejdet Morten Kidal til ekstrabladet.dk

Han tilføjer, at Dong håber at kunne sikre strøm til de mange københavnere i løbet af et par timer. På Christiansborg lyder meldingen, at der sagtens kan gå tre timer, før der igen kan tændes for computerne.

Ingen hjælp til formiddagstrafikken
Også Magasin og Trafikdirektoratets website, der skal guide danskerne sikkert rundt på i trafikken er blevet ramt af strømnedbruddet.

- Der er rigtig mange, der bruger trafikken.dk, og det er særligt sådan en dag som i dag, at vi gerne vil tilbyde den service. Så det er meget uheldigt, siger Mette Lundorf, kommunikationschef i Vejdirektoratet, til Ritzau.

Hun tilføjer, at der bliver arbejdet på højtryk, men Vejdirektoratet kan endnu ikke give en melding om, hvornår siden forventes at køre igen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen