Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Minister: Det er en sejr for den danske model

Retten til at gå i konflikt er helt afgørende på det danske arbejdsmarked, mener beskæftigelsesministeren.

Det er helt afgørende for det danske arbejdsmarked, at både ansatte og arbejdsgivere kan rasle med konfliktvåbnet som led i forhandlinger. Det understreger dagens afgørelse i Arbejdsretten, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Selvom langt de fleste forhold på arbejdsmarkedet løses i mindelighed omkring forhandlingsbordet, så er retten til at konflikte afgørende, for den måde arbejdsmarkedet fungerer på, siger Mette Frederiksen.

Arbejdsretten slog torsdag fast, at 3F var i sin gode ret til at bruge kampskridt for at beholde overenskomstretten på Restaurant Vejlegården.

Da konflikten mellem restauratør Amin Skov og 3F var på sit højeste i august, foreslog Venstre og Dansk Folkeparti at forbyde fagforeninger at iværksætte blokader mod virksomheder, der allerede har en landsdækkende overenskomst.

Et forslag, som Venstre siden har trukket tilbage, fordi det åbner for meget lave overenskomster. Kun Liberal Alliance står tilsyneladende tilbage med ønsket om at begrænse fagforeningernes mulighed for sympatikonflikter.

- Dagens afgørelse betyder forhåbentlig også, at de borgerlige ønsker om at begrænse konfliktretten kan forstumme, så arbejdsmarkedet kan få lov at fungere godt, som det gør i dag, siger Mette Frederiksen.

Hun mener absolut ikke, der skal lovgives på området.

- Vi har et stabilt og godt arbejdsmarked i Danmark til gavn for lønmodtagere og virksomheder og hele det danske samfund. Vi har en dansk model, der evner at tilpasse sig tiden og generelt gode forhold på arbejdsmarkedet, siger ministeren.

Sagen handler om, at Restaurant Vejlegårdens restauratør, Amin Skov, for et år siden besluttede at skrotte den eksisterende overenskomst med 3F og tegne en ny med Den Kristelige Fagforening, Krifa.

Arbejdsretten fastslår dog samtidig, at fagforbundet 3F's blokader mod Restaurant Vejlegården på nogle områder har været for vidtgående.

Det gælder blandt andet flere af 3F's bannere og løbesedler, som opfordrede til kundeboykot af restauranten.

Arbejdsretten har desuden bestemt, at 3F har sendt ulovlige mails til kunder, der havde været på besøg på Vejlegården. Heri skrev fagforbundet, at et besøg på restauranten var lig med en støtteerklæring.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen