Min datter behandlet som et dyr

Den hiv-smittede biologiske far i Etiopien vil have Masho hjem, men har ikke pengene

Den hiv-smittede biologiske far i Etiopien vil have Masho hjem, men har ikke pengene (Foto: TV2)
Den hiv-smittede biologiske far i Etiopien vil have Masho hjem, men har ikke pengene (Foto: TV2)

– Jeg troede, vores lille pige kom til et menneskeligt og udviklet land. Men hendes danske adoptivfamilie har behandlet hende som et dyr.

Niårige Mashos biologiske forældre i Afrika fik onsdag udpenslet de rystende optagelser fra pigens liv hos familien i Holbæk.

Det skete, da et udsendt hold fra TV2 Nyhederne viste parret uddrag af mandagens tv-dokumentar ’Adoptionens pris’, som har skabt voldsom debat her i landet hele ugen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Grædende mor: Masho kommer ikke hjem

Hjem hurtigst muligt
Sent onsdag aften kom Ekstra Bladet via en tolk i telefonisk kontakt med Mashos far Hussen Immishu i familiens hjem i en lille landsby 300 km fra Etiopiens hovedstad Addis Ababa.

Han var stadig rystet over udsendelsen, hvor man blandt andet ser Masho blive iskoldt afvist af adoptivmoderen Henriette Vedsegaard, da den lille pige vil hjælpe med at bære en pose.

– Jeg føler mig meget svigtet af de danske adoptivforældre. Jeg tænker kun på, hvordan vi kan få Masho tilbage så hurtigt som muligt. Men nogen må hjælpe os. Vi har ikke selv midler til at få vores datter hjem, siger Hussen Immishu.

LÆS OGSÅ:

Mashos skæbne har påvirket danskerne dybt. Foto: TV2 Samfund - 28. nov. 2012 - kl. 15:17 Alle vil hjælpe Masho og Roba

Det etiopiske forældrepar afgav for fem år siden Masho og hendes lillebror Roba til adoption hos det danske par Henriette og Gert Vedsegaard. Forældreparret var hiv-smittet og regnede ikke med at leve ret længe.

Siden har de fået udleveret medicin, som holder dem i live.

Bekymret for drengen
– Vi havde aldrig troet, at vores datter ville blive udsat for den slags. Vi håbede, at hun ville få en god uddannelse og en dag vende tilbage til Etiopien. I stedet kan vi nu se, at hun blev behandlet som et dyr, lyder det fra den forbitrede far.

Han fortæller samtidig, at familien nu er meget bekymrede for lillebroren Roba, der stadig er hos Vedsegaard-familien.

– Vi er bange for, at han får den samme behandling som Masho. Vi har ikke hørt noget fra hans egen mund om, hvordan han har det, fortæller Hussen Immishu. I det hele taget har familien ikke hørt fra børnene i lang tid.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen