Dansk-Palæstinensisk forening: Anerkendelse er en stor sejr

For Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening er det en stor sejr, at FN har anerkendt Palæstina med et dansk mandat

Palæstinas forfremmelse i FN til observatørstat, har skab jubelscener verden over.

I København har formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening (DPV), Fathi El-Abed, fejret anerkendelsen til sent ud på aftenen.

Læs også:

Se også: Palæstinensere får observatørstatus i FN

Rørt over massiv støtte
- Som dansker med en stolt palæstinensisk baggrund betyder det umådeligt meget. Og jeg er helt klart stolt over, at Danmark har medvirket til denne historiske beslutning, siger Fathi El-Abed, der ikke har fået mange timers søvn i nat.

Han mødtes i går med andre danske palæstinensere og etniske danskere på Palæstinas ambassade på H.C. Andersens Boulevard i København.

Læs også:

Se også: Palæstinenserne fester i gaderne efter FN-sejr

Her vakte det jubel, da stemmerne faldt - kun ni imod og hele 138 stemte for. 41 valgte ikke at stemme ud af de 193 medlemsstater.

- Folk var fuldstændig rørte over den massive støtte. Vi glemte alle, hvor trætte vi var og snakkede til ud på natten, siger Fathi El-Abed, som har været i medierne fra morgenstunden for at kommentere på afstemningen.

Læs også:

Se også: Dansk-palæstinenser om FN-ja: Jeg er stolt

Ny tiltro til vesten
Med den nye forfremmelse anerkender FN landet Palæstina efter grænserne fra 1967, hvilket officielt gør Israel til en besættelsesmagt, selvom Palæstina ikke er anerkendt som suveræn stat.

Fathi El-Abed mener, at palæstinenserne har fået en fornyet tiltro til de vestlige lande og demokratiet, der kommer til at betyde 'nye tider i mellemøsten'.

Læs også:

Se også: DF: Dansk Palæstina-støtte vil tirre Israel

- Selv Hamas har været ude og sige, at de støtter den palæstinensiske præsident og forhandlingerne i FN. Det vil sige, at de støtter en to-stats løsning og altså indirekte anerkender Israels ret til at eksistere, siger Fathi el Abed.

Det eneste der mangler nu, for at de virkelige fredsforhandlinger kan starte, er at Israel får en mindre radikal regering, der er mere forsonlig med det palæstinensiske styre, mener Fathi el Abed.

Læs også:

Se også: Frankrig vil anerkende Palæstina i FN og Se også: Tysk nej og britisk tøven før FN-afstemning

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen