Masho bliver skærmet fra adoptionsskandalen

Instruktøren håber, at dagens drøftelse resulterer i, at der laves en plan for Mashos fremtid

Masho, hendes lillebror og deres adoptivforældre. Foto: TV2/Sand TV
Masho, hendes lillebror og deres adoptivforældre. Foto: TV2/Sand TV

En krølhåret pige er i disse dage omdrejningspunktet for en heftig debat og et krisemøde om dansk adoptionspolitik, som socialminister Karen Hækkerup har indkaldt Folketingets partier til i dag.

Men Masho ved heldigvis ikke selv, hvor voldsom reaktionen har været.

- Heldigvis er Masho på et bosted, hvor de har skærmet hende af fra reaktionerne, så hun er faktisk den, der går mest ubemærket hen lige nu, siger instruktøren bag 'Adoptionens Pris', Katrine W. Kjær.

Læs også:

Se også: Instruktør: Løj om Mashos alder

Katrine W. Kjær har ikke selv kontakt med Masho i dag, og hendes adoptivforældre har ikke ønsket, at hun har filmet Masho den senere tid. Men instruktøren er lettet over, at der nu er kommet fokus på at hjælpe Masho.

Et vidnesbyrd
Hun håber, at drøftelsen mellem socialministeren og Folketingets partier resulterer i, at der nu skal kigges på reglerne for adoption både i Danmark og internationalt, samt at der er nogen, der sætter sig ned og finder ud af, hvad der specifikt skal ske med Masho.

Hun har ikke selven klar holdning til, om Masho skal tilbage til sine biologiske forældre.

- Det er kompliceret. Det findes der ikke et nemt svar på, mener hun.

Læs også:

Se også: Psykolog: Masho skal have en ny familie

Katrine W. Kjær har selv været i et stormvejr, men siger, at hun følte, at hun blev nødt til at lave filmen 'Adoptionens Pris'.

- Det er ikke en film, jeg har ønsket at lave. Jeg ville ønske, at jeg kunne have stoppet med at lave den her film, men jeg syntes, at jeg skulle lave den. Det er ikke for at lyde frelst, men det har virkelig været for Mashos skyld, for der er nødt til at være et vidnesbyrd for, hvad hun har været igennem og en, der så på helheden i det. Så hun måske, når hun bliver 18, kan forstå, hvorfor de mennesker, der er omkring hende, har gjort, som de har gjort, siger hun.

Læs også:

Se også: Min datter behandlet som et dyr

- Der er nogen, der, set ud fra programmet, mener, at Henriette er ond. Hvad er din oplevelse af det?

- Det er bestemt ikke min oplevelse. Det vækker voldsomme følelser, når der er et barn i klemme, og der går man automatisk ind og tager barnets parti. Det er menneskeligt. Det, jeg vil vise, er, at der er ingen omkring den her familie - hverken i Afrika eller her der har taget barnets parti. Det er det, der er pointen. Og det er det, der er min mission gennem alt det her. At få fortalt Mashos historie. Det er hende, alle mine valg er truffet ud fra. Også i klipperummet, siger Katrine W. Kjær.

- Der er også en lillebror. Er de i stand til at være forældre for ham?

- Jeg oplever kun, at de er nogle gode og kærlige forældre over for Roba. Nu er jeg jo ikke hos dem hele tiden, men det jeg oplever, er en velfungerende og glad dreng, der har nogle gode og kærlige forældre, som han er meget glad for, siger instruktøren.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen