Mashos mor sygemeldt efter tv-program

Hun er et hjertevarmt menneske, siger hendes chef

Foto: TV2
Foto: TV2

Mashos adoptivmor Henriette Vedsegaard er sygemeldt fra sit arbejde på den døgninstitution, hvor hun arbejder med psykisk skrøbelige og sårbare børn og unge i alderen 9-18 år. Hun skulle ellers være mødt på arbejde i dag.

Det sker efter den voldsomme reaktion på dokumentaren 'Adoptionens Pris', der blev sendt på TV2 i aftes. Det bekræfter den administrative leder af opholdsstedet Atriumhus over for ekstrabladet.dk.

Læs også:

Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 11:28 Mashos adoptivmor arbejder med skrøbelige børn

- Jeg har ikke selv talt med hende, men jeg tænker jo, at med den her mediestorm, hun er udsat for, og hvor hun bliver kaldt for så mange forfærdelige ting, så ville jeg personligt være ked af det og ikke være i stand til at gå på arbejde. Især fordi vi arbejder med mennesker her. Der skal man altså være i balance med sig selv, når man kommer på arbejde. Og have overskud, siger administrativ leder, Christin Meikl.

Hun ved ikke, hvornår Henriette Vedsegaard vender tilbage på jobbet.

Christin Meikl fortæller, at Henriette Vedsegaard blandt andet arbejder med at give de unge på opholdsstedet nogle mestringsteknikker, så de kan komme videre med deres liv.

Læs også:

Gert og Henriette fra Holbæk adopterede Masho og hendes lillebror, men kunne ikke magte opgaven, som det kunne ses i TV2 dokumentaren 'Adoptionens Pris' i går. (FOTO: TV2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 12:41 Forhadte adoptivforældre søger hjælp hos politiet

- Hvordan vil du beskrive Henriette i arbejdssammenhæng?

- Vi kender Henriette som en meget engageret og kompetent medarbejder. Også et meget hjertevarmt menneske, der rummer både de unge og sine kolleger på en god måde. Jeg må også sige, at jeg havde slet ikke forestillet mig sådan en reaktion på sådan et program. For jeg ved godt, at Henriette og Gert har været i gang med det her et stykke tid for at vise, at der kan være nogle problematikker omkring adoption, siger den administrative leder, der ikke selv kender eller har mødt Masho. Hun så heller ikke dokumentarprogrammet i aftes.

- Jeg tror også, at jeg har det bedre med ikke at have set det, for jeg forholder mig til Henriette som medarbejder, og der vil jeg gerne bevare de professionelle briller, siger hun.

Læs også:

Gert og Henriette fra Holbæk adopterede Masho og hendes lillebror, men kunne ikke magte opgaven, som det kunne ses i TV2 dokumentaren 'Adoptionens Pris' i går. (FOTO: TV2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 12:41 Forhadte adoptivforældre søger hjælp hos politiet

- Set ude fra tænker man, at en, der arbejder med skrøbelige børn, om nogen ville være kompetent til at håndtere et vanskeligt barn. Kan du forstå, at man tænker det?

- Jeg ved jo ikke, hvad hendes barn har af vanskeligheder, for det har vi ikke gået ind i. Så det kan jeg ikke udtale mig om, desværre. Jeg ved også, at de unge rigtig godt kan lide hende, siger lederen.

- Er der nogle forældre, der har kontaktet jer efter programmet, fordi de er utrygge ved, om hun er kompetent til at tage vare på deres børn?

Læs også:

Fire gange så mange adoptivbørn bliver placeret uden for hjemmet som biologiske børn. (Foto: TV 2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 10:45 Der er masser af Masho'er

- Nej. Jeg tænker også, at det er, fordi de her forældre, der har med hende at gøre, kender hende og har mødt hende. Og de er ganske trygge ved hende siger Christin Meikl.

- I programmet virker hun meget hård over for den lille pige, der ikke ser ud som om, hun laver ballade, og alligevel får hun en kold skulder. Det er ikke den tilgang, hun har til de børn og unge, der er hos jer?

- Nej, det er ikke noget, vi har set eller hørt. Og de unge, vi har her, de kan godt gøre opmærksom på, hvis der var noget, de syntes, der ikke var i orden.

- Så hun er sådan en, der giver knus til de børn og unge, der er hos jer.

- Kram kan hun sagtens give, fastslår Christin Meikl.

På døgninstitutionens hjemmeside beskriver Henriette Vedsegaard sig selv som et rummeligt menneske.

- Jeg har hele mit liv arbejdet med mennesker. Jeg har gennem mine uddannelser og erhvervserfaringer tilegnet mig en forståelse og rummelighed for andre mennesker. Det er meget vigtigt for mig, at møde andre mennesker i øjenhøjde og i mit arbejde med mennesker er jeg meget bevidst om, at vi ikke altid er ligestillede, men ligeværdige til at gå på denne jord, skriver Henriette Vedsegaard selv på hjemmesiden, hvor hun også fortæller, at hun er uddannet psykoterapeut, afspændingspædagog, lægesekretær og flamencodanser.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen