Efter dødstrusler: Nu får de krisehjælp

Familien Vedsegaard modtager nu krisehjælp, efter at de blandt andet har modtaget dødstrusler på Facebook

Det har haft store omkostninger for familien Vedsegaard at stå frem og fortælle deres historie. (Foto: SAND TV/TV2)
Det har haft store omkostninger for familien Vedsegaard at stå frem og fortælle deres historie. (Foto: SAND TV/TV2)

Stormen omkring TV 2-dokumentaren 'Adoptionens Pris', der løb over skærmene mandag aften, har haft en høj pris for to af filmens hovedpersoner, Henriette og Gert Vedsegaard.

Forældreparret fra Holbæk, der er blevet 'verdensberømte i Danmark', efter at de på gribende vis valgte at opgive deres fem-årige adoptivbarn Masho til de sociale myndigheder, følte sig i går så pressede, at de måtte flygte fra deres bopæl og tage ophold i et sommerhus.

Læs også:

Se også: Børnepsykolog: Kan ende helt galt for Masho og Henriette og Gert Vedsegaard fortæller nu om adoptionen af Masho, som i den grad har skabt rører i Danmark. (Foto: SAND TV/TV2) Samfund - 28. nov. 2012 - kl. 07:13 Mashos adoptivforældre taler ud efter program

Men presset har stadig været så tungt, at det også har været nødvendigt for dem at modtage psykologisk krisehjælp, erfarer ekstrabladet.dk.

Krisehjælpen, der bliver stillet til rådighed af kommunen, skal blandt andet hjælpe forældrene til at tackle det enorme had, som de er blevet skydeskiver for på sociale medier, som Twitter og Facebook - et had, der tirsdag gjorde, at Mashos forældre følte sig nødsaget til også at inddrage politiet.

Læs også:

Se også: Kommunen lover: Masho har det godt

- Folk uploadede familiens adresse på Facebook og skrev, at de skulle dø, fortæller en anonym kilde til ekstrabladet.dk.

Midt- og Vestsjællands Politi var i første omgang meget tilbageholdende med informationer i sagen, men bekræfter over for ekstrabladet.dk, at det først og fremmest er aktivitet på Facebook, der har trukket dem ind i sagen.

- Vi vil ikke sige noget konkret om, hvad der har stået, eller hvem der har skrevet hvad, men det er rigtigt, at vi er blevet trukket ind i sagen på grund af aktiviteten på sociale medier, forklarer talsmand Simon Schwaner til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Fire gange så mange adoptivbørn bliver placeret uden for hjemmet som biologiske børn. (Foto: TV 2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 10:45 Der er masser af Masho'er

Pressechefen vil ikke fortælle yderligere om, hvad politiet har tænkt sig at foretage sig fremover for at sikre, at familien Vedsegaard kan vende hjem til deres hus i Holbæk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen