Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Adoptivforældre tryglede om hjælp

Nabo til Henriette og Gert Vedsegaard forsvarer Mashos adoptivfamilie, som han har delt vej med de sidste fem år

Naboen kunne fra sit vindue se adoptivfaderen hoppe i familiens trampolin med Masho og lillebroren. (Foto: Jesper Mortensen)
Naboen kunne fra sit vindue se adoptivfaderen hoppe i familiens trampolin med Masho og lillebroren. (Foto: Jesper Mortensen)

- De er nogle dejlige naboer, som vi har et rigtig godt forhold til, understreger naboen til Danmarks pt mest udskældte forældrepar fra den stærkt omdiskuterede TV2-dokumentar 'Adoptionens Pris'.

ekstrabladet.dk er taget til det stille parcelhuskvarter i Holbæk, hvor Masho boede med sin adoptivforældre, inden hun blev anbragt hos en plejefamilie.

- De prøvede virkelig at fungere som en helt almindelig familie. Det er min klare fornemmelse, siger naboen, der ikke ønsker at få sit navn frem i pressen af hensyn til det gode naboskab på vejen.

Han har kendt familien lige siden de flyttede ind i kvarteret for fem år siden.

De klikkede ikke sammen
- Det var tydeligt at se, at pigen og Henriette ikke klikkede sammen. Det var sådan en fornemmelse, man fik. Og Masho blev måske mere indelukket efterhånden som tiden gik, og hun begyndte i børnehave, husker han.

- Gert legede med børnene på trampolinen. De har også en campingvogn, som de kørte på ferie i, siger naboen.

For ham er der flere sider af sagen, der er underbelyst.

Læs:

Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 07:22 Adoptionsforældre: Det har været et helvede

- Familien havde både økonomiske problemer og sygdom at slås med, siger naboen medfølende.

Han fortæller, at Henriette Vedsegaard har været sygemeldt i de seneste to år på grund af hofteproblemer.

ekstrabladet.dk skrev i dag tirsdag, at Mashos adoptivmor Henriette Vedsegaard har sygemeldt sig fra sit arbejde - formentlig på grund af det enorme pres efter visningen af dokumentaren.

Læs:

Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 11:28 Mashos adoptivmor arbejder med skrøbelige børn

Forældre svigtet af kommunen
- Forældrene har råbt om hjælp til de offentlige myndigheder, og det har været beskrevet i den lokale avis, Holbæk Nordvest ( Nordvest Nyt i dag, red.) De mente ikke, de fik den nødvendige støtte fra Holbæk Kommune i forhold til Masho, beretter naboen.

Han synes kritikken af forældrene er for hård. Så vidt han er orienteret, har familien også været kunder i det krakkede Roskilde Bank. Krakket resulterede i, at familien på et tidspunkt var tvunget til at sætte deres hus til salg samtidig med, at de sloges med Holbæk Kommune.

Læs:

Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 15:53 Mashos mor sygemeldt efter tv-program

Selv flyttede han til området i 1976 med sin kone. Han understreger flere gange over for ekstrabladet.dk, at han ikke har 'et ondt ord' at sige om Henriette og Gert Vedsegaard, men erkender, at det ikke var nogen rar oplevelse at se TV2-dokumentaren.

Udsendelsens triste udgang med pigens anbringelse i plejefamilie kom dog ikke bag på ham og konen.

- Forældrene fortalte os løbende om, hvordan det gik. Blandt andet, at pigen var kommet i plejefamilie, siger naboen forsigtigt.

L æs:

Se også: Danske regler: Masho kan vende hjem til Etiopien

1 af 2 Tv-dokumentaren viser Mashos sorg, og hvor svært hun har ved at knytte sig til sine nye adoptivforældre. (Pressefoto)
2 af 2 Naboen kunne fra sit vindue se adoptivfaderen hoppe i familiens trampolin med Masho og lillebroren. (Foto: Jesper Mortensen)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen