Børnepsykolog: Kan ende helt galt for Masho

Ifølge Søren Friis Smith er der stor risiko for, at Masho ender med at få varige mén

(Foto: TV 2)
(Foto: TV 2)

Selv om Holbæk Kommune lover, at de frem over tager sig godt af etiopiske Masho, der er blevet valgt fra af sine adoptivforældre, så er udsigterne til, at hun kan blive et helstøbt og lykkeligt menneske knap så lyse.

Det vurderer børnepsykolog Søren Friis Smith over for ekstrabladet.dk.

- Hun har været udsat for et dobbeltsvigt. Først bliver der malet et alt for dystert billede af forældrenes sygdom, som givetvis påvirker deres beslutning, om at bortadoptere Masho, og dernæst oplever Masho at blive valgt fra af adoptivforældrene.

- Det er klart, at det er en dybt ulykkelig og potentielt traumatiserende situation for en så lille pige.

Læs også:

Se også: Hækkerup om Masho-sagen: Det må ikke ske

Læs også:

Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 12:26 Red Barnet: En katastrofe for Masho

Præcist, hvor voldsomt det kommer til at påvirke den etiopiske pige, er dog svært at sige, men oddsene ser ikke gode ud, mener børnepsykologen.

- Det er med børn som med så mange andre, at det er svært at forudse med sikkerhed, hvordan de reagerer i en given situation - om de går fuldstændig fri og bliver lykkelige mennesker, eller om de ender som psykiatriske patienter.

- Men man kan i hvert fald sige, at Mashos odds er virkelig dårlige. Sagen kan meget vel sætte sig dybe og traumatiserende spor. Det er dybt problematisk, hvad der er foregået med hende, siger Søren Friis Smith til ekstrabladet.dk.

Sagen får børnepsykologen til at sætte spørgsmålstegn ved den måde, som hele adoptionsssystemet fungerer på i dag.

Læs også:

Se også: DF: Masho skal hjem

Læs også:

Fire gange så mange adoptivbørn bliver placeret uden for hjemmet som biologiske børn. (Foto: TV 2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 10:45 Der er masser af Masho'er

- I den her sag er der blevet begået en lang række fatale og dybt problematiske fejl, som gør, at man må spørge sig selv om det er barnets behov, der er i hovedsædet. Vi må simpelthen gøre op med os selv, om vi vil fortsætte med at bedrive u-landshjælp på den måde.

- Det er nemt at tænke ilde om dem, der adopterer, når det går galt. Men i mine øjne er der især behov for at rette det kritiske lys på dem, der tjener pengene på det, siger han til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen