Hver femte får nej til adoption

Mere end hver femte ansøger om adoption får nej til et barn

Det er ikke lige til at 'få sin egen Masho'. (Foto: TV 2)
Det er ikke lige til at 'få sin egen Masho'. (Foto: TV 2)

Selv om barnløse forældres ønske om at adoptere et barn kan være brændende, så er det ikke nødvendigvis så lige til.

Mere end hver femte ansøger, der gerne vil have et adoptivbarn, får nemlig et blankt nej fra adoptionsnævnet. I 2011 ansøgte i alt 483 ægtepar således om adoption, og det var altså kun 382 af dem, der blev godkendt. 103 ansøgere blev altså afvist, viser tal fra Adoptionsnævnet.

Læs også:

Samfund - 28. nov. 2012 - kl. 09:27 Efter dødstrusler: Nu får de krisehjælp

Ifølge formanden for interesseorganisationen Adoption og Samfund, Jens Damkjær, skyldes de mange afvisninger, at de potentielle adoptivforældre både skal punge op med et større pengebeløb samt honorere en række krav.

- Det er adoptionsnævnet, der bevilger adoption, og de har en lang række regler, som man skal leve op til for at komme i betragtning. Først og fremmest skal man være gift og have levet sammen i 2,5 år, man skal have et ordentligt helbred og en ren straffeattest, forklarer fomand Jens Damkjær, der fortsætter:

Læs også:

Se også: Børnepsykolog: Kan ende helt galt for Masho

- Adoptionsgodkendelsen sker i tre faser. Først er der de føromtalte formalia, der skal være på plads i forhold til eksempelvis forældrenes alder, økonomi og straffeattest. Derefter skal forældrene deltage i et internat, hvor de blandt andet bliver undervist i, hvad det vil sige at få et barn fra en del af verden, der ikke ser ud som vores.

- Og til sidst vil forældrene få et hjemmebesøg af en socialrådgiver eller sagsbehandler, der skal sige god for rammerne i hjemmet.

I særlige tilfælde kan forældrene desuden blive tvunget til at tage en såkaldt forældre-egnethedsprøve.

- Men det er kun, hvis socialrådgiveren føler, at der er behov for at prøve det igennem. Det er ikke noget, man gør automatisk, siger Jens Damkjær til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Kommunen lover: Masho har det godt

Udover selve processen skal de potentielle forældre også indstille sig på at betale mellem 80.000 og 200.000 for at facilitere adoptionen.

Se eksempler på adoptionspriser her.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen