Indvandrerdrenge er dobbelt så kriminelle

Knap otte procent af indvandrerdrenge dømmes for kriminalitet. Det er dobbelt så mange som etnisk danske unge

Kriminaliteten er dobbelt så stor blandt indvandrerdrenge under 20 år som hos jævnaldrende etnisk danske drenge.

Det skriver Politiken efter en opgørelse, som Politiken og DR P4 København har lavet baseret på tal fra Danmarks Statistik.

Knap otte procent af de 15-19-årige indvandrerdrenge dømmes for kriminalitet. Det er dobbelt så mange som deres jævnaldrende etnisk danske kammerater. Kun 3,5 procent af dem får en plettet straffeattest.

- Det her er meget alvorlige tal. Der skal være fokus på ungdomskriminalitet, for vi har at gøre med en hård kerne af unge, som desværre er meget kriminelle, siger justitsminister Morten Bødskov (S) til avisen.

Problemet forværres for indvandrerdrenge, mens det går fremad for etnisk danske drenge.

Her faldt andelen af dømte fra 4,1 procent i 2007 til 3,5 procent i 2010. Samtidig steg andelen af dømte indvandrerdrenge fra 6,6 til 7,7 procent.

Desuden stiger antallet af drenge med indvandrerbaggrund. I 2007 var der 2709 drenge i gruppen, som i dag rummer 3147 drenge. Det er 29 procent af aldersgruppen i København, eller knap tre af 10 drenge.

Juraprofessor Eva Smith, som er formand for Det Kriminalpræventive Råd, er rystet over de høje tal.

- Det kommer bag på mig, at det er steget så kraftigt. Der er gjort meget for at hjælpe dem på rette vej, så det er en kedelig udvikling, siger hun til Politiken.

Justitsministeren giver forældrene en opsang.

- Det er alarmerende, og der er god grund til et opråb til forældrene. De skal få deres børn til at holde sig fra kriminalitet. De har et ansvar, siger Morten Bødskov til avisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen