Mashos mareridt skaber debat

Dokumentaren ’Adoptionens pris’, der skildrer Mashos ulykkede tilværelse som adoptionsbarn, har fået danskerne til tasterne

Adoptivbarnet Masho har fået danskerne til tasterne. (Foto: TV2)
Adoptivbarnet Masho har fået danskerne til tasterne. (Foto: TV2)

De danske tv-seere har netop kunne se, hvoran etiopiske Masho på tragiske vis blev adopteret til Danmark. Den ældste af de to børn er pigen Masho. Hun bliver adopteret til Danmark, da hun er fire år.

Forældrene i Etiopien er af et adoptionsbureau blevet overtalt til at adoptere deres to små børn væk. De bliver lovet, at børnene vil få et godt liv i Danmark og at de løbende vil modtage rapporter om deres tilstand i Danmark. Men de to biologiske forældre hører intet. De hører intet om, hvor dårligt deres datter har det i Danmark.

Masho har svært ved at knytte sig til hendes nye danske forældre. Flere gange i dokumentaren ses Masho med tårer i øjnene, mens hun med gråd i stemmen råber mor på etiopisk.

Medfølelse med Masho på sociale medier
Dokumentaren fik tusindvis af oprevne danskere til tasterne. De sociale medier er kogt over med kommentarer til dokumentaren om Masho.

- Bliver helt trist, når pigen stadig kalder på sin mor, skriver Tanja H. Nielsen på Twitter.

Folk viste ikke kun medfølelse med Masho. Adoptionsforholdene blev også flittigt debatteret.

- Kære politikere i Danmark - drop at bureaukrati og få den lille pige hjem igen med en kæmpe check og undskyldning fra Danmark, skriver Heidi Forsberg på Twitter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere