Hækkerup om Masho-sagen: Det må ikke ske

Social- og integrationsministeren tager adoptionsproblematikken op til eftersyn, forsikrer hun

Samarbejdet med det etiopiske børnehjem er ophørt, forklarer Karen Hækkerup. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)
Samarbejdet med det etiopiske børnehjem er ophørt, forklarer Karen Hækkerup. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)

Dokumentaren omkring etiopiske Masho, der først blev bortadopteret til Danmark af sine forældre, og dernæst blev kasseret af sine nye adoptivforældre, gør stort indtryk på Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S)

Læs også:

Se også: DF: Masho skal hjem

Socialdemokraten har med det samme reageret på de tvivlsomme adoptionforhold, som TV 2-dokumentaren skildrer - dels i Etiopien og dels i Danmark.

- Jeg har selv haft fornøjelsen af at se dokumentaren. Og det er en frygtelig, hjerteskærende dokumentar. Danadopt har så vidt jeg ved sagt, at Masha aldrig skulle have været til Danmark. Det er en undersøgelse, jeg har sat Ankestyrelsen i gang med, siger hun til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Det jeg gør nu, er, at indkalde de øvrige partier hurtigst muligt til en snak om, hvordan vi griber det generelle problem an.

Læs også:

Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 12:26 Red Barnet: En katastrofe for Masho

- Vi har stoppet samarbejdet med det pågældende børnehjem. Vi har taget kontakt til de etiopiske myndigheder for at lave en ny aftale om, hvordan vi udveksler informationer – og vi er stoppet med at give forældre dernede penge i hånden. Så der er sket en masse konkret.

- Skulle hun aldrig have været til Danmark?

- Det er svært for mig at vurdere, men jeg kunne i hvert fald se en pige, hvis situation det var modbydeligt at se på. Det var voldsomt.

- Hvad skal der ske i forhold til de forældre i Danmark som ’fortryder’ deres adoptivbørn?

Læs også:

Fire gange så mange adoptivbørn bliver placeret uden for hjemmet som biologiske børn. (Foto: TV 2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 10:45 Der er masser af Masho'er

- Det er den værst tænkelige situation overhovedet – at et barn kommer til en helt anden kultur, hvor der tales et helt andet sprog, og alt er helt anderledes. Og så kan forældrene ikke få det til at fungere. Det må ikke ske!

- Derfor skal vi næste gang, der er sager, undersøge, om der har været brud på børnekonventionen. Skulle det barn aldrig have været til Danmark.

- Men det ændrer jo ikke ved, at for det enkelte barn er katastrofen jo sket. Vi skal finde ud af, hvad vi har af muligheder – både for at forhindre sådanne sager – men også for at hjælpe de børn, der har betalt den ultimative pris.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen