Kinesisk talerør citerer satire som alvor

Det amerikanske satiriske nyhedssite, The Onion, citeres i kinesisk avis for at hylde Nordkoreas leder, Kim

Sådan ser han ud, den mest sexede nulevende mand (Foto: AP)
Sådan ser han ud, den mest sexede nulevende mand (Foto: AP)

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er blevet udnævnt til 2012's 'mest sexede nulevende mand', skriver Kinas kommunistpartis avis tirsdag, idet den behandler den falske udnævnelse på den satiriske amerikanske website The Onion som sandhed.

Folkets Dagblads website har offentliggjort to afsnit ord-for-ord fra The Onion sammen med et billedgalleri bestående af 55 fotografier af Kim, der overtog posten som Nordkoreas leder efter sin far Kim Jong-ils død i december sidste år.

Avisen, der er kendt for at være trofast over for partilinjen, beskriver organisationen bag udnævnelsen som "det amerikanske website The Onion", men det bliver ikke nævnt, at der er tale om satire. Til gengæld blev teksten offentliggjort på både engelsk og kinesisk.

- Med sit sønderlemmende smukke, runde ansigt, sin drengede charme og sin stærke bygning er denne Pyongyang-fødte hjerteknuser personificeringen af enhver kvindes drøm, skriver the Onion i den oprindelige artikel, citeret af Folkets Dagblad.

- Velsignet med et aura af magt, som skjuler en umiskendelig sød og kælen side, er redaktionen for denne avis bragt i svime af han stilsikre sans for mode, hans chikke korte frisure - og selvfølgelig hans berømte smil.

Kina er Nordkoreas eneste væsentlige støtte og økonomiske livline, der sørger for, at landet bliver forsynet med både fødevare- og brændstofhjælp.

Pyongyangs afhængighed af Beijing er øget samtidig med, at internationale sanktioner over dets raket- og atomprogram har kvalt dets evne til at sikre international kredit og handel med udlandet.

Folkets Dagblad citerer The Onions formodede stil- og underholdningsredaktør "Marissa Blake-Zwieber" for: Han har den sjældne evne til at være totalt nuser og totalt macho på samme tid.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen