Tusinder samles til nye protester mod Mursi

Demonstranter strømmer mod Tahrirpladsen i Kairo. Også i andre byer er der protester mod præsident Mursi.

Titusinder af mennesker over hele Egypten demonstrerer tirsdag i protest mod præsident Mohamed Mursi, der har slået hælene solidt i jorden i slagsmålet om et omstridt dekret fra præsidentens hånd.

Fra alle dele af hovedstaden Kairo slutter grupper af demonstranter sig til de tusinder, der på forhånd befinder sig på Tahrirpladsen.

Det er den værste politiske krise, præsidenten har oplevet, siden han kom til magten i juni.

Tusinder af advokater samledes i advokatforbundet i Kairo, hvorfra de marcherede mod Tahrirpladsen til taktfaste slagord mod Mursis styre.

- Vælt regimet, råber demonstranterne på Tahrirpladsen blandet med opfordringer til Mursi om at "gå af, gå af" - de samme råb, som lød mod tidligere præsident Hosni Mubarak i januar og februar sidste år.

Ikke langt fra Tahrirpladsen, tæt ved den amerikanske ambassade og indenrigsministeriet, har grupper af unge, stenkastende mænd genoptaget det nu ni dage lange slag mod kampklædt politi, der affyrer tåregas mod demonstranterne.

Disse sammenstød opstod oprindeligt i forbindelse med årsdagen for drab på dusinvis af demonstranter, men er efterhånden blevet en del af modstanden mod præsident Mursi, skriver flere medier.

Det er femte dag i træk, at der er demonstrationer mod Mursi, som med et omstridt dekret har givet sig selv vidtrækkende beføjelser og svækket retssystemet.

Mandag aften holdt Mursi møde med Egyptens topjurister, og efterfølgende understregede præsidentens talsmand, at der ikke vil blive ændret i dekretet.

Talsmanden antydede dog, at der er indgået et kompromis, der skal formilde dommere og advokater, men det afvises af flere dommere.

- Mødet var en fiasko, siger dommer Abdel Rahman Bahlul, der deltog i mandagens møde, til avisen Al-Masry Al-Youm.

Det Muslimske Broderskab, som Mursi oprindeligt kommer fra, har aflyst støttedemonstrationer for præsidenten for at undgå konfrontationer.

Sidst på eftermiddagen ventes protesterne at vokse i flere andre egyptiske byer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen