Swingerklub får smæk

Swingende priser er ulovlige: Hvis Tucan Swinger & Wellness Club ikke dropper prisdiskrimination, ender sagen i retten

Her hos Tucan Swinger & Wellness Club i Kolding er priserne for kvinder og mænd langt fra de samme. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Her hos Tucan Swinger & Wellness Club i Kolding er priserne for kvinder og mænd langt fra de samme. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)

Børge fra Fyn er glad for sit liv som swinger. Han var dog stærkt utilfreds med at blive diskrimineret, hver gang han satte sine ben i Tucan Swinger & Wellness Club i Kolding, hvor han kom for at udforske sin seksualitet og have det dejligt med skønne kvinder.

Swingerklubbens prispolitik er nemlig skruet sådan sammen, at mænd gerne betaler mellem 50 og 70 procent mere for både medlemskab og adgang end kvinderne.

Swingende priser svinger ikke
Efter først at have klaget til Tucan over prisforskellen klagede Børge til Ligebehandlingsnævnet, som nu har afgjort, at de swingende priser slet ikke er ok.

'Det er i strid med ligestillingsloven, at TM Invest, Hornsyld ApS har forskellige medlems- og entrépriser for mænd og kvinder på swingerklubben Tucan Swingers og Wellness Club', lyder det i afgørelsen, som endnu ikke er offentliggjort.

Det er langt fra første gang, at en swingerklub får endefuld af Ligebehandlingsnævnet. Læs blandt andet denne afgørelse over en af de frække klubber.

Alligevel tyder alt på, at Ligebehandlingsnævnets smæk ikke gør ondt nok på klubberne.

Langt de fleste - hvis ikke alle - swingerklubber i Danmark tager forskellige priser for mænd og kvinder - til damernes fordel.

Se også: Det swinger ikke: Sex-klubber diskriminerer

Swingerdiskrimination er en principsag
Det har Børge dog ikke tænkt sig at finde sig i:

- Hvis Tucan ikke retter ind, går jeg videre med sagen, siger 60-årige Børge, som kan bede Ligebehandlingsnævnet om at gå i retten.

Børge har ikke krævet erstatning for de penge, han har betalt for meget i forhold til kvinderne hos Tucan:

- Det er principielt for mig det her, fortæller manden, som ikke længere kommer i klubben, hvor han mildest talt føler sig upopulær efter klagerne.

Derfor vil han ikke stå frem her med efternavn og billede - det er også af hensyn til hans kæreste, som en dag skal introduceres til swingermiljøet.

Swingerklub risikerer retssag
Ligebehandlingsnævnet bekræfter, at næste skridt kan blive en retssag mod Tucan.

- Som det står i vores klagevejledning, er vi forpligtet til at indbringe sagen for domstolene, hvis klager beder os om det. Her kan virksomheden blive tvunget til at anerkende, at deres praksis er i strid med loven, siger Ellen Bleeg, fuldmægtig i Ligebehandlingsnævnet, til ekstrabladet.dk.

Men det er altså kun en dommer, der kan tvinge Tucan til at droppe diskriminationen.

Og det skal ske fra sag til sag. At Børge eventuelt får ret ved en domstol, betyder ikke, at alle swingerklubber automatisk er tvunget til at ændre deres prispolitik.

Læs her, hvordan Tucan håndterer afgørelsen:

Se også: Swingerklub: Vi fjerner måske priserne

LÆS MERE OM SWINGERMÆNDENES RET TIL LIGESTILLING OG KLAGEMULIGHEDER HER.

Hvad mener du om swingerklubbernes prispolitik? Bør swingersex ikke koste det samme for alle?

1 af 2 Eksempel på de kønsdiskriminerende priser i swingerklubben. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
2 af 2 Her hos Tucan Swinger & Wellness Club i Kolding er priserne for kvinder og mænd langt fra de samme. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen