Nu bliver det rigtig koldt: Snevejr på vej

Næste uge byder med sikkerhed på sne og slud flere steder i landet, viser seneste prognose fra Vejret.dk

Der er sne på vej. (Foto: Anders Brohus)
Der er sne på vej. (Foto: Anders Brohus)

Der er godt nyt til dem, der næsten ikke kan vente med at finde den varme strikhue og vinterstøvlerne frem.

Næste uge byder nemlig et omslag i vejret, og vi får kulde og ikke mindst årets første rigtige snevejr, fortæller Thomas Alsbirk, der er meteorolog for Vestas Wind Systems A/S og Vejret.dk.

- November har været usædvanlig varm, men det ændrer sig i midten af næste uge, siger Thomas Alsbirk til ekstrabladet.dk.

Læs også: Se også: Vejrudsigt: Morgenregn efterfølges af solskinsvejr Vejrudsigt: Morgenregn efterfølges af solskinsvejr

- I løbet af onsdag i næste uge vil et lavtryk med kold luft strømme ind fra nordøst, samtidig med at fronter passerer landet og giver nedbør i form af sne, slud og regn - alt efter hvor man befinder sig i landet, tilføjer han.

Og selvom vejrprognoserne typisk er behæftet med en masse usikkerheder, når de går en hel uge frem i tiden, så tør han godt lægge hovedet på blokken og garantere, at nogle af danskerne har udsigt til hvide og glatte veje.

- Vi er ikke i tvivl om, at der kommer sne eller slud om en uge - det er mere usikkert, præcis hvor sneen falder, siger Thomas Alsbirk.

Vent med at finde kælken frem
Som det ser ud nu, vil især Midt- og Nordjylland blive beriget med en væsentlig mængde sne, mens sjællænderne formentlig slipper med regn og slud. De prognoser kan dog ændre sig i løbet af ugen, fastslår meteorologen og påpeger samtidig, at det under alle omstændigheder er lidt for tidligt at finde kælken frem.

For selvom temperaturen falder væsentligt fra de op mod 11 grader, november har budt på, bliver det ikke helt koldt nok, til at sneen bliver liggende i dagevis.

- Temperaturerne vil torsdag og fredag i næste uge ligge omkring eller lige over frysepunktet, så der går ikke så længe, før det smelter igen, siger Thomas Alsbirk.

Dagene efter byder formentlig også på flere mindre snebyger, men det er endnu for tidligt at spå om, hvorvidt december starter med hvide veje.

DMI: Sne er tvivlsomt

En lignende melding kommer fra TV 2 Vejret, men hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er man noget mere forbeholden, når det kommer til at love hvidt nedbør.

- Jeg tror ikke, der kommer sne - det er stadig for varmt, siger vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen og henviser til, at deres prognoser viser op mod otte grader på onsdag.

- Der kan måske være lidt hvidt i de byger, der kommer, men det kommer ikke til at lægge sig, tilføjer han.

Tidligst i næste weekend når temperaturen ifølge DMI ned omkring frysepunktet.

Begge meteorologer er dog enige om, at nætterne sidst i næste uge kan byde på frost.

Se mere vejr på Vejret.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen