Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Elever og lærere frygter giftudslip på skole

Undervisningen på VUC Bornholm var flyttet i dag på grund af bekymring for farlig styren i undervisningslokalerne

Lærere og elever på VUC Bornholm frygter, at de i dagevis har indåndet sundhedsskadelige mængder af kulbrinten styren.

Det fik i fredags ledelsen på uddannelsesstedet til at flytte de voksne elevers undervisning fra Krystalgade til andre lokaler.

Det har vi gjort, indtil vi har evidens for, at der ikke er nogen sundhedsrisiko forbundet ved at opholde sig i bygningen. Vores umiddelbare vurdering er dog, at der ikke er nogen risiko, for vores bygningsleder har været i bygningen i fredags, søndags og igen her til morgen, og har ikke kunne spore nogen lugt, siger Signe Saabye Ottosen, økonomi og administrationschef på Campus Bornholm, til ekstrabladet.dk.

- Normalt antages det, at styren ikke er tilstede i sundhedsfarlige koncentrationer, hvis det ikke kan lugtes. Lugtegrænsen for styren er nemlig mere end 10 gange lavere end grænseværdien ifølge Arbejdstilsynet, tilføjer hun.

En gik hjem med hovedpine
Lugtgenerne har dog bekymret lærere og elever i en sådan grad, at ledelsen efter et møde i fredags besluttede at flytte undervisningen midlertidigt og få undersøgt styren-koncentrationen.

- Der har været uro blandt medarbejderne, og en medarbejder er gået hjem med hovedpine, men om den kan tilskrives styren, ved jeg ikke. Alligevel har vi for at være på den sikre side flyttet undervisningen, men umiddelbart har der ikke været nogen sikkerhedsrisiko elelr sundhedsfare i lokalerne, siger Signe Saabye Ottosen.

Kan give hjerneskade og kræft
Ifølge Wikipedia er styren en farveløs til gullig olie-lignende cyklisk kulbrinte, som let fordamper og har en sødlig aromatisk lugt, der ved høje koncentrationer giver en ubehagelig lugt.

Styren er kræftfremkaldende, kan medføre hjerneskader og lungesygdomme, og optræder på EUs liste over dokumenteret hormonforstyrrende stoffer.

Søg læge, hvis du er dårlig
ekstrabladet.dk har fået en mail fra nogle bekymrede elever, der skriver, at de har været syge igennem den seneste uge.

- Jeg har ikke hørt, om at nogen skulle være blevet syge. Men hvis nogen går og har det dårligt, vil jeg anbefale, at de kontakter deres læge, siger Signe Saabye Ottosen.

Hun tilføjer, at med mindre giftmålingerne viser et problem, foregår undervisningen igen tirsdag i Krystalgade.

Ved du noget, så tip os. Send sms/mms (koster alm. sms-takst) til 1224, eller mail til 1224@eb.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen