Sandy-skader vurderes at koste milliarder

Schweizisk genforsikringsselskab regner med at skulle punge ud med fem milliarder kroner efter uvejret Sandy

Genforsikringsselskabet Swiss Re har vurderet, at selskabet skal betale omkring 900 millioner dollar (godt fem milliarder kroner) i erstatningskrav for ødelæggelser i kølvandet på uvejret Sandy i det østligste USA, oplyser selskabet mandag.

Swiss Re siger, at de samlede forsikrede tab efter stormen vurderes at ligge på mellem 20 og 25 milliarder euro (150 milliarder til 187 milliarder kroner).

Forsikringsgruppen, som genforsikrer forsikringsselskaber, advarer om, at dets mulige udbetaling af 900 millioner dollar denne gang er udtryk for en højere grad af usikkerhed, og det kan være, at det bliver nødvendigt at efterjustere beløbet.

Sandy hærgede i en tæt befolket del af USA, hvilket resulterede i en længere strømafbrydelse, aflysninger af den kollektive transport og ødelæggelser af andre former for infrastruktur, hvilket har gjort udbedringer af skader meget vanskeligt, lyder det.

- Det vanskeliggør tabsvurderingsprocessen, siger Swiss Re i en pressemeddelelse.

Den administrerende direktør Michel Lies citeres for, at Swiss Re vil støtte dets klienter og partnere med at håndtere den udfordrende situation, som selskabet har gjort det i så mange sammenhænge i den forgangne tid.

Den såkaldte superstorm kostede 110 mennesker livet i USA og Canada.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen