Krifa til AGF-knægte: 300 kroner for din far

Noget svineri, siger AGF-fan, der bestemt ikke bryder sig om hvervekampagnen

Læs også: Maja på 16 år fik frække jobtilbud

- Scor kassen. Du får 300 kroner, hver gang du skaffer en ny kunde til Kristelig Fagbevægelse.

Sådan lyder det lokkende tilbud til små fodboldbørn i Aarhusklubben AGF.

Som et nyt element i samarbejdet med sponsoren Krifa, kan klubberne nu tjene penge på at få deres medlemmer til at melde sig ind Kristelig Fagforening.

- Det er noget svineri at bruge de unge fodbold-purke rundt omkring i Aarhus til at skaffe kunder til Krifa, mener Morten Torbjørn Andersen, erklæret modstander af Krifa-sponsoratet og stifter af facebook-siden ’AGF –fans, der siger nej til Krifa’.

Kontakt til 25.000 fodboldspillere
Ifølge AGF's hjemmeside har klubben kontakt til mere end 25.000 fodboldspillere, der er fordelt på 58 samarbejdsklubber i hele regionen.

For hvert nyt medlem, som klubberne skaffer Krifa, tjener klubkassen 300 kroner, mens et tilsvarende beløb tilfalder AGF Talentsamarbejde. Hvis klubberne skaffer 25 kunder, udløser det en lille legefodboldbane til medlemmerne.

- Krifa trækker både børn og de lokale fodboldklubber ind i en fagforenings-krig om medlemmer og en politisk konflikt. Det er utilstedeligt, mener Morten Torbjørn Andersen.

AGF Fanclub: Ikke vores boldbane
Krifa er blandt hovedsponsorerne i AGF. Sponsorat har flere gange været genstand for en ophedet debat blandt AGF-fans.

AGF Fanclub, der repræsenterer den officielle linje blandt AGF-fans, mener dog ikke, at de aarhusianske fans skal blande sig i den økonomiske bundlinje i AGF.

- Det er op til AGF, hvordan de vil drive deres forretning, siger næstformand Lisa Kaae Kildsgaard.

Ligesom AGF og Krifa understreger næstformanden i AGF Fanclub, at hverken klubber eller fodboldspillere med den nye aftale er forpligtet til at hverve medlemmer.

Professor: Politisk selvmål
Professor Flemming Ipsen fra Aalborg Universitet er overrasket over, at AGF tillader Krifa en så eksklusiv adgang til organisationens netværk.

- Det er en meget aggressiv måde at bruge sit sponsorat på, og det er i den grad utraditionelt, siger Flemming Ibsen. Han mener Krifa – hvad enten de ønsker det eller ej – er en politisk spiller på det danske arbejdsmarked.

- Når det så direkte handler om at rekruttere medlemmer til en bestemt fagforening, bliver fodboldklubben en brik i et politisk spil, hvor Krifa bruger sit sponsorat til at fremme sin politiske agenda, siger han.

Krifa: Skudt forbi målet
I Krifa er holdningen, at kritikken er skudt så langt forbi målet, at der burde afføde det røde kort.

- Jeg er slet ikke enig med Flemming Ibsen. Jeg er godt klar over, at han gerne vil forsøge at gøre det til noget politisk. Men det er ham, der forsøger at puste til en historie, siger direktør i Kfrifa, Jesper Wengel.

Han undrer sig højlydt over kritikken af den nye aftale.

- AGF har været lidt kreativ og sagt: ’Vi har de her klubber, kunne I tænke jer at engagere jer lidt i det arbejde, der foregår derude?’ Det, synes vi, er en rigtig god idé. Så det vil vi gerne støtte op omkring, siger Jesper Wengel og fortsætter:

- Det er en frivillig aftale. Jeg har meget svært ved at se, hvad der er så problematisk ved det her. Man kan sige nej, og man kan sige ja.

AGF: Det er fuldstændig frivilligt
Også den kommercielle direktør i AGF, Jørn Klinge, understreger, at der ikke er nogen form for tvang inde i billedet.

- Det er suverænt op til den enkelte, hvorvidt man ser et tilbud fra Kristelig Fagforening som attraktivt eller ej, siger Jørn Klinge, der ikke ønsker at kommentere på kritikken af, at klubbens medlemmer bliver brikker i en politiseret fagforeningskrig:

- Vi ville blive politiske, hvis vi forholdt os til spørgsmålet. I den sammenhæng er Kristelig Fagforening et produkt på linje med alle mulige andre.

- Kan alle organisationer få adgang til at hverve blandt jeres medlemmer, hvis de indgår et lignende sponsorat?

- Vi tager en individuel vurdering af hver enkelt sponsor, siger Jørn Klinge.

Professor Flemming Ipsen er ikke i tvivl om, at det nye samarbejde er en god forretning for Krifa:

- AGF er en gammel arbejderklub med et stort netværk. Det er en klub, som på mange måder har orienteret sig mod den socialdemokratiske arbejderbevægelse. Det er klart, at det er en gammel bastion, der nu bliver udfordret af Kristelig Fagbevægelse.

Læs også: Maja på 16 år fik frække jobtilbud

Læs også: Fyrede Karen og sendte hende porno

Top ti: Dem vil danske mænd helst være konen utro med

Læs også: Succesrig fagforening dårligst til at hjælpe

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen