Nyt akut-gakgak

Slår millionær-job op til langtidsledige

Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
UTÆNKELIGT: Topstilling som ledende overlæge skal besættes som akut-job. Men der findes ingen arbejdsløse overlæger JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD Endnu en gang kommer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen under beskydning for at ramme helt skævt med regeringens og arbejdsgivernes akut-aftale, der skal redde de langtidsledige danskere, som står til at miste dagpengene fra januar.

Som Ekstra Bladet har kunnet fortælle den seneste uge, er antallet af ledige stillinger stærkt begrænset til den største gruppe af langtidsledige med risiko for at miste dagpengene, 3F'erne.

Helt præcist var der ved Ekstra Bladets seneste optælling torsdag i denne uge blot 37 stillinger til de 12.585 langtidsledige 3F'ere.

Ledende overlæge
Til gengæld er en stor del af de opslåede akutstillinger et slaraffenland af mellemleder-, specialist-, og topleder-job.

Seneste skud på stammen er en stilling som ' ledende overlæge' af akut-afdelingen på Viborg Regionshospital.

Jobbet som ledende overlæge er blandt de øverste stillinger på de danske hospitaler og udgør i princippet afdelingschef-funktionen på sygehuset.

Ifølge Overlægeforeningen er den gennemsnitlige løn som ledende overlæge i regionerne inkl. arbejdsgiverbetalt pension på ikke mindre end 1.083.000 kroner årligt - dertil kommer tjenestemandspension plus enkelte tillæg.

Ingen mangel
Problemet er bare, at der blandt de danske overlæger - for slet ikke at tale om de ledende overlæger - er så godt som ikke-eksisterende arbejdsløshed.

Overlægeforeningens formand, Anja Mitchell, tolker opslaget som ren nummer-tænkning.

- Det virker som en bureaukratisk manøvre, når man slår overlægestillinger og stillinger som ledende overlæger op som akut-job, for der er generelt ingen ledige blandt ledende overlæger eller overlæger i det hele taget, siger Anja Mitchell til Ekstra Bladet.

- Tværtimod er de ledende overlæger en meget efterspurgt gruppe, så det er helt utænkeligt, at den type lederstilling vil kunne besættes som akut-job, lyder det fra formanden.

på er arbejdsgiverbetalt Inden det nye job som ' ledende overlæge' blev slået op, gik beskæftigelsesminister Mette Frederiksen af samme grund ud og kritiserede, at ' almindelige' overlægestillinger blev slået op som akut-job.

- Det giver mig bekendt ikke mening at slå en stilling som overlæge op som et akut-job, lød det fra ministeren ifølge Berlingske.

Alligevel fortsætter særligt regionerne med at slå overlægestillinger op som akut-job og kan på den måde hurtigere nå i mål med deres lovede 800 akut-job.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Region Midtjyllands formand, Bent Hansen ( S), der samtidig er formand for Danske Regioner.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen