Gaza-demonstranter kastede sten mod politiet

Demonstranter kommer i klammeri med politi under Gaza-protest i København. Arrangører revser ballademagere

En demonstration i København har torsdag aften udviklet sig urolig.

Demonstrationen blev afholdt i protest mod den seneste uges israelske angreb på Gazastriben dagen efter, at Israel og militante palæstinensere blev enige om en våbenhvile.

Omkring 800 demonstranter samledes klokken 17 på Christiansborg Slotsplads. Omkring klokken 19 fortsatte halvdelen ud over Knippelsbro.

- Det var først aftalen, at de skulle gå til Udenrigsministeriet, men det blev lavet om, så de i stedet skulle gå til Christianshavns Torv, fortæller vagtchef Jens Kristiansen, Københavns Politi.

På vej over broen satte flere demonstranter i løb med kurs mod Udenrigsministeriet. Men de blev stoppet af ordensmagten.

- De blev mødt af en af vores gruppevogne, og der blev kastet nogle sten og kanonslag mod bilen, men ingen kom til skade, fortæller Jens Kristiansen.

De vrede demonstranter har efterfølgende forladt området. Politiet har ikke foretaget anholdelser i forbindelse med urolighederne.

- Vi har efterfølgende anholdt en ung mand med en kniv inde på Rådhuspladsen, men ellers er der ingen anholdte, siger Jens Kristiansen.

Demonstrationen på Christiansborg Slotsplads var arrangeret af Palæstinensisk Ungdom.

Herfra gik nogle unge videre ad Knippelsbro mod Christianshavn til en gadefest, som var arrangeret af Unge for Palæstina, og det var undervejs, at balladen opstod, oplyser Sali Arrar fra Palæstinensisk Ungdom i en mail til Ritzau.

- Vi er rigtig kede af, at vores fredelige demonstration skal sammenkobles med disse ballademagere, som hverken har Gaza eller andre af demoens formål i tankerne. De er blot en flok utilpassede unger, som skulle være blevet hjemme, skriver hun.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen