Forgiftede sygeplejersker stadig sygemeldte

To af de fire sygeplejersker, der blev forgiftet på Bornholms Hospital, har efter halvanden måned stadig symptomer, der holder dem væk fra arbejdet på intensivafdelingen

To af de forgiftede sygeplejersker er stadig sygemeldt (Foto: Bornholms Hospital)
To af de forgiftede sygeplejersker er stadig sygemeldt (Foto: Bornholms Hospital)

I halvanden måned har symptomer som åndedrætsbesvær, metalsmag i munden, kvalme, hovedpine og svimmelhed været en del af to bornholmske sygeplejerskes hverdag.

Den 7. oktober blev de sammen med to andre sygeplejersker, tre sekretærer og tre håndværkere indlagt med forgiftningssymptomer, som de havde pådraget sig, mens de var på arbejde på Bornholms Hospitals Intensivafdeling.

- De er i langsom bedring, men de har stadig symptomer. Derfor bliver de fortsat fulgt af læger, der laver kontrolmålinger på dem, siger næstformand i Dansk Sygepleje Råd, Kristina Robins.

Læs også:

Se også: Forgiftede sygeplejersker genindlagt
Læs også:
Se også: Giftramt intensivafdeling er genåbnet

Klar til arbejdsskadesag
Hun har siden starten af oktober fulgt de fire medlemmer med henblik på at køre en arbejdsskadesag, hvis det bliver aktuelt.

- De to andre er netop begyndt på arbejde igen. Den ene i går og den anden for en uge siden, siger Kristina Robins til ekstrabladet.dk.

Lille koncentration i kloakken
Kilden til forgiftningerne er stadig ukendt. På et tidspunkt blev der målt et højt indhold af svovlbrinte, men det burde ikke være nok til et så langstrakt sygdomsforløb, siger Peter Jacobsen, overlæge på Bispebjerg Hospitals Arbejds- og Miljømedicinske Afdeling.

- Målingen blev lavet nede i kloakken, hvor ingen jo har opholdt sig. Koncentrationen burde kun kunne give en let forgiftning, hvis man havde været helt tæt på, men i rummet, hvor personalet var, ville koncentrationen være fortyndet ti gange. Derfor burde det slet ikke være farligt, siger Peter Jacobsen, der er en del af det dansk/udenlandske team, der har jagtet kilden siden 7. oktober.

Læs også:

Se også: Forgiftede sygeplejersker alvorligt syge
Læs også:
Se også: Stadig mystik om bornholmsk giftsag

Kilde stadig ukendt
Dårligt indeklima og problemer med ventilationen havde længe været et problem på afdelingen, da forgiftningerne fandt sted. Men hvad den præcise årsag er, er stadig uvist.

De to sygemeldte sygeplejersker har fra begyndelsen været hårdere ramt end de otte andre. Det er dem, der har været tættest på kloakken og formentlig er de også identiske med de to, der blev genindlagt på Rigshospitalet få dage efter, de blev udskrevet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen