Medarbejderne flygter fra SAS

73 kabineansatte har allerede afleveret deres opsigelse - og mange flere følger efter, frygter kabinepersonalets fagforening CAU.

Kabinepersonalet flygter fra SAS efter ny spareaftale. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Kabinepersonalet flygter fra SAS efter ny spareaftale. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Det har været en meget stor mundfuld at sluge for det danske SAS-kabinepersonale, at fremtiden byder på flere arbejdstimer, længere arbejdsdage og mindre i løn.

For mange har det faktisk slet ikke været acceptabelt, og opsigelserne strømmer ind, oplyser kabinepersonalets fagforening CAU, der har lidt under 1400 medlemmer.

- Folk siver herfra. Alene de sidste par dage har vi fået 73 opsigelser, og det bliver langt flere i den nærmeste fremtid, når det går op for dem, hvad den her aftale indeholder, siger næstformand i CAU, Jean Pierre Schomburg til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Så usle forhold bød SAS medarbejdernes forhandlere

- Det bliver ikke til at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen med de arbejdstidsregler og betingelser, der venter vores medlemmer forude.

- Med en 47,5 times arbejdsuge, 13 timers arbejdsdage og ingen indflydelse, hvornår den ene weekend, de har fri om måneden, ligger, så bliver det svært - især for familier - at få det til at hænge sammen, tilføjer han.

CAU har efter forhandlingerne blev afsluttet i mandags sendt medlemsmeddelelser ud med de nye vilkår for kabinepersonalet, og derudover holdes der løbende møder i fagforeningens lokaler. Onsdag holdes der desuden et møde mellem CAU og FTF, hvor medlemsflugten skal diskuteres.

Læs også:

Se også: Fritz Schur: Der kan komme flere sparerunder

Hvis det er så dårlig en aftale for kabinepersonalet, hvorfor har I så sagt ja?

- Vi valgte til sidst udelukkende at sige ja for ikke at lukke SAS og desuden undgå den konsekvens, det måtte have for Københavns Lufthavn og alle de arbejdspladser, der ville blive berørt. Det har SAS' kabinepersonale betalt prisen for, siger Jean Pierre Schomburg.

Og medlemmerne er da også til en vis grad lettede, fortæller næstformanden.

- Det er med blandede følelser, for der er jo også en stor glæde over, at SAS som virksomhed består. Og der er en lettelse over, at vi er ovre alt det drama, der var sat op af bestyrelsen med Fritz Schur i spidsen - drama, som var iscenesat for at tvinge aftalen igennem, siger Schomburg.

Læs også: Se også: Kabinefolk: Det har kostet hjerteblod Kabinefolk: Det har kostet hjerteblod

Udover længere arbejdsdage og flere ugentlige timer har kabinepersonalet også indvilliget i at gå en månedsløn ned om året.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen