Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fond drysser 171 millioner ud over Aarhus

Aarhus får tidlige julegaver i år fra Salling-fondene, som giver penge til 12 forskellige projekter

Nyt havnebad, nyt museum, nyt multihus og skulpturer er nogle af de gaver, Aarhus får for 171 millioner kroner, som Salling-fondene giver til byen.

Med 70,3 millioner kroner i hånden kan Den Gamle By nu realisere museumsdirektør Thomas Bloch Ravns store drøm om at etablere en permanent underjordisk udstilling om Aarhus' samlede historie fra vikingetiden til nutiden.

Se også: Se her gaveregnen over Aarhus

Den skal stå færdig i 2017.

- Aarhus har haft museer i 150 år, men ingen der fortæller hele historien. Det særlige ved Den Gamle By er, at den tiltrækker også folk, der ikke normalt går på museer, så det her er en stor dag for os, siger han.

Det er det også for borgmester Jacob Bundsgaard (S). For Aarhus Kommune modtager 74 millioner kroner.

- Julen falder tidligt i år. Donationerne her sætter nye standarder med 12 flotte gaver, som vil gøre byens borgere stolte, imponere vores gæster og løfte vores by, som er under voldsom forvandling især på havnefronten, siger han.

Kommunen får 40 millioner til et havnebad, 20 millioner til en skulptur på havneområdet, syv millioner til en legeplads ved byens kommende multimediehus og syv millioner til et udkigstårn.

Andre større modtagere er Tivoli Friheden med 12 millioner til et kulturelt multihus samt tre millioner til fortsættelse af publikumssuccesen "Sculpture by the Sea".

Fondene er stiftet af grundlæggeren af Dansk Supermarked, den nu afdøde aarhusianer Herman Salling.

- Donationer skal komme alle til gode, om man bor her eller blot besøger byen og bidrage til at gøre Aarhus til en dejlig by at opholde sig i, siger Karin Salling, Herman Sallings hustru.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen