Så usle forhold bød SAS medarbejdernes forhandlere

'Det skulle ligne, at vi trådte ind i konkursbo', siger dansk forhandler for kabinepersonalet

Dette tarvelige og uglamourøse lokale blev stillet til rådighed for Unionens delegationen mellem forhandlingerne. Twitterfoto
Dette tarvelige og uglamourøse lokale blev stillet til rådighed for Unionens delegationen mellem forhandlingerne. Twitterfoto

Mens cheferne sad på øverste etage i lædersofaer og smæskede sig, måtte folkene, der forhandlede på medarbejdernes vegne, finde sig i kummerlige forhold under de knap fire dage lange forhandlinger om SAS' fremtid. Det fortæller Jean Pierre Schomburg, den danske talsmand og næstformand for SAS kabinepersonalet, til ekstrabladet.dk.

I Sverige beskriver anonyme kilder forholdene som fuldstændig bizarre, og Unionen, Sveriges største fagforbund, har uploadet billeder af de usle rum uden møbler på deres twitter-konto.

'Dette er lokalerne, vi blev tildelt under forhandlingerne med arbejdsgiveren. Skraldeposen fiksede vi frem, skriver de i en af billedteksterne.

Opfattelsen bliver delt af flere.

- Det var ekstremt dårlige forhold. Det føles som at sidde i et rømmet radioaktivt kontorlokale på den russiske steppe, siger den anonyme kilde til di.se.

Kilder fortæller desuden til Dagens Industri, at arbejdsforholdene blev værre og værre. Flere faglige forhandlere har fortalt om stinkende toiletter og dårlig luft, ligesom der manglede belysning i dele af lokalet.

Læs også:

Se også: Fritz Schur: Der kan komme flere sparerunder

- Vi fik plast kopper, som vi havde til at fylde op med vand til toilettet. Det var ekstremt dårlige forhold, lyder beskrivelsen.

Og det billede bekræfter den danske talsmand altså.

- Det er de samme vilkår, vi har haft, siger han med henvisning til de tomme lokaler, at de blev nødt til at sove på gulvet og måtte hente vand i plastikkrus på toilettet.

- Alt var pillet ned fra væggene, alt var rippet, for at det skulle ligne, at vi trådte ind i et konkursbo. Og så har de holdt os hen med lange forhandlinger ud på natten for at køre os trætte og prøve at knække os til sidst. Det er meget kritisabelt. Alle spilleregler omkring det her har været tilsidesat, siger han.

Ekstrabladet.dk har været i kontakt med SAS' danske pressechef Trine Kromann-Mikkelsen, der meddeler, at 'det bliver først senere i dag, vi kan kommentere'.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen