Lettet SAS-topchef takker fagforeningerne

Fagforeningerne har taget et stort ansvar, siger SAS-topchef Rickard Gustafson, efter redningsplanen kom i hus

Det var en lettet og tilfreds SAS-topchef, der forlod SAS-huset i Københavns Lufthavn mandag eftermiddag, efter maratonforhandlingerne med det danske kabinepersonale var overstået.

- Nu er aftalen på plads med otte ud af otte fagforeninger. Det er fantastisk glædeligt.

- Det er resultatet af et meget hårdt arbejde, og ikke mindst har de faglige organisationer taget et stort ansvar. Det er en stor dag for SAS i dag, siger koncernchef Rickard Gustafson.

Forhandlingerne med de faglige organisationer har varet siden torsdag - og først mandag eftermiddag var den sidste aftale på plads med de danske kabinefolk. Deadline var ellers sat til midnat søndag.

- Planen indebærer meget store forandringer for vores selskab, og det er helt åbenlyst, at det kræver meget diskussion og eftertanke, siger Rickard Gustafson.

- Vi har haft intensive diskussioner med alle fagforeninger. Der er blevet givet og taget fra begge sider, og ikke mindst har det krævet store ofre fra fagforeningerne, siger han.

Netop fagforeningerne har op til og midt i forhandlingerne kritiseret ledelsen for at stille ultimative krav og nærmest true de ansatte til at acceptere spareaftalen, som betyder forringelser i løn og arbejdsforhold. Men det mener Gustafson ikke.

- Vi har været tvunget til at forhandle i en meget kort og intensiv periode. Det er jo lidt uortodokst, men jeg håber, at vi trods alt har haft en god og konstruktiv dialog, siger Rickard Gustafson.

Ikke så længe efter spareplanen var i hus med de otte fagforeninger, kom en meddelelse fra SAS' bestyrelse om, at den var godkendt af bestyrelsen, og at kreditaftalen med de syv banker og de tre nordiske stater dermed er på plads.

Dermed har SAS atter penge i kassen til at drive selskabet videre.

Men den foreliggende spareplan er ingen garanti for, at topchefen ikke igen kan blive tvunget til at forhøje kreditaftalen hos bankerne og hovedaktionærer.

- Man skal aldrig sige aldrig. Men vi virkelig har skabt et stærkt fundament at stå på. Det føles fantastisk, siger Rickard Gustafson.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen