Ny Dong-skandale: Topchef gav millionordre til vennerne

Den nye DONG-direktør Henrik Poulsen har brudt loven ved at sende en række lukrative opgaver til sine gamle venner i det guldrandede konsulentfirma McKinsey

Det kriseramte energiselskab med direktør Henrik Poulsen i spidsen har i jagten på besparelsen brudt loven.

Ekstra Bladet kan nemlig afsløre, at den nye Dong-chef har nemlig hyret sine gamle venner hos det dyre konsulenthus McKinsey til at granske Dong’s indkøbsfunktion med henblik på at finde besparelser og optimeringer.

Krav om udbud
Opgaven har en værdi på 10 mio. kr. og er blevet givet til Mckinsey, hvor Dong-direktør Henrik Poulsen selv har været ansat som projektleder tidligere.

Problemet er blot, at et statsligt selskab som Dong ifølge loven skal sende alle opgaver til over 3 mio. kr. i udbud, så alle har muligheden for at byde ind. Det er dog ikke sket her, hvor de dyre drenge fra McKinsey er blevet håndplukket til det.

Hos Dong bekræfter Karsten Anker sagen og erkender, at der er sket en fejl.

- Alt tyder på, at vi simpelthen har lavet en fejl, og vores jurister kigger på, hvordan vi nu skal forholde os, forklarer han.

Lovbrud
Flere eksperter betegner direkte sagen som et lovbrud og siger til Ekstra Bladet, at Dong i værste fald kan tvinges til at annullere kontrakten med Henrik Poulsens gamle arbejdsgiver.

- Konsekvensen for Dong kan være, at aftalen erklæres ugyldig. Det kan eksempelvis ske, hvis andre parter vælger at klage over sagen. Dong risikerer en bøde i form af økonomiske sanktioner, siger advokat og ekspert i EU-ret ved Publicure Advokatfirma Peter Lund Meyer.

Hos McKinsey ønsker man ikke at kommentere sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen