SAS-kender om pilot-tilbud: Det lover godt

SAS er på vej mod målet i forhandlingerne, siger ekspert, efter piloterne har rakt hånden ud mod selskabet

Det lysner for redningsplanen, som skal forhindre en truende konkurs og sikre fremtiden for det fællesskandinaviske flyselskab SAS gennem en omfattende spareøvelse.

Det vurderer den svenske økonomijournalist Richard Björnelid i kølvandet på en udmelding fra pilotforeningernes forhandlingsleder, der natten til søndag slog fast, at piloterne ville imødekomme SAS 'på alle måder, der efterspørges.

- Jeg tolker det som om, man har gået med på SAS' originale krav, siger Björnelid - som har skrevet en bog om SAS - til avisen Expressen.

Han understreger dog, at der stadig skal høvles knaster af i sparepakken, fordi man endnu ikke har fået noget gennembrud i forhandlingerne med kabinepersonalet.

- Færdigt er det ikke, men det er en god bid på vejen, siger Richard Björnelid.

6000 fyres
Efter lørdagens timelange forhandlinger i København sagde Jens Lippestad fra den norske pilotforening, at SAS-piloterne havde lagt et tilbud på bordet.

- Straks efter midnat overleverede pilotforeningerne et bud til SAS, som imødekommer SAS på alle områder, der efterspørges, og som gør, at forhandlingerne kan afsluttes på en fremgangsrig måde, siger Lippestad.

Han er forhandlingsleder for SAS-piloterne i de tre skandinaviske lande.

Redningsplanen for SAS, der blev fremlagt i mandags, vil blandt andet betyde frasalg af selskaber, fyringer af 6000 ansatte, nedgang i løn og ændringer i blandt andet pensionsvilkår for de ansatte.

Redningsplanen er en forudsætning for, at SAS kan få den nødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne Danmark, Sverige og Norge, der er gået med til at holde hånden økonomisk under SAS.

Hvis SAS ikke snart får adgang til denne kapital, vil selskabet formentlig kun kunne styre fri af en konkurs i kort tid.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen