Juletræsskandalen: Boligforening overvejer at afsætte bestyrelse

3B kan fyre bestyrelsen i Egedalsvænge efter juletræskrise

Julefreden er langt fra ved at sænke sig i Egedalsvænge i Kokkedal, hvor afdelingsbestyrelsen slås om et juletræ. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Julefreden er langt fra ved at sænke sig i Egedalsvænge i Kokkedal, hvor afdelingsbestyrelsen slås om et juletræ. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Bestyrelsen i Egedalsvænge, hvor et skrottet julearrangement igennem den senere tid har skabt ballade, risikerer at få sparket i morgen.

- Vi håber stadig på en konstruktiv løsning, men det strammer jo til nu.

Sådan siger Steffen Morrild, formand for boligforeningen 3B, som administrerer lejlighederne i Egedalsvænge i Kokkedal. Balladen i Nordsjælland er brudt ud, fordi et lille muslimsk flertal i den lokale afdelingsbestyrelse har besluttet at droppe den årlige juletradition med fælles juletræstænding, gløgg og æbleskiver.

Stenkastere amok
Det fik søndag en gruppe af beboere til at samle underskrifter ind for at få afsat den siddende bestyrelse. Situationen eskalerede, da formanden for den lokale bestyrelses hjem blev udsat for hærværk, og TV2 fik smadret en sendevogn.

Det har fået 3B til kraftigt at overveje, hvordan boligforeningen bedst får styr på juletræskonflikten, der ifølge beboere i Egedalsvænge har medført utryghed.

Læs også:

Se også: Juletræsballaden: Formand udsat for hærværk og Se også: Politi efterforsker hærværk mod TV2-bil

- I første omgang er det et anliggende for beboerne, og det er åbenbart en kreds af beboere, der har besluttet at indsamle underskrifter.

Og det kan man jo, hvis der er 25 procent, som gerne vil have et nyt afdelingsmøde, så kan man få det på den måde. Jeg ved ikke, om de er nået op på de 25 procent endnu, men det er noget, vi også vil tage stilling til på onsdag, hvor jeg og direktøren mødes med bestyrelsen, siger Steffen Morrild til ekstrabladet.dk.

Mulighed at afsætte bestyrelse
På det ekstraordinære bestyrelsesmøde vil han og 3Bs direktør Bent Frederiksen forsøge at forsone de juletræsstridende parter. Lykkes det ikke skal bestyrelsen ikke føle sig alt for sikre på at blive på bestyrelsesposterne.

- Kan I gå ind at sige: 'Nu er det nok, nu afsætter vi bestyrelsen og sætter nogle andre ind'?

- Det er der en mulighed for i samme bestemmelse, at organisationsbestyrelsen, hvor jeg er formand, kan gå ind, men det kræver, at vi holder et møde i organisationsbestyrelsen, men hvis det strammer til, som det har gjort, er det absolut en situation, der er ved at opstå.

Rent praktisk kan 3Bs organisationsbestyrelse indkalde til et ekstraordinært afdelingsmøde, som svarer til en generalforsamling. Her er det op til beboerne at vælge en eventuelt ny bestyrelse.

- Så I overvejer at afsætte bestyrelsen?

- Det er i hvert fald en mulighed, men nu vil vi lige afvente mødet på onsdag, siger Steffen Morrild.

Læs også:

Se også: 'Aflyst jul kommer ikke jer ved' og Se også: Afsløring i juletræsskandalen: Rod i afstemning

- Så der sker ikke noget onsdag, med mindre situationen spidser yderligere til?

- Det er klart, så tager vi stilling til det.

Læs også:

Se også: Politiet ind i juletræsskandale

Skriv til os, hvis du ved noget om de forskellige tilfælde af hærværk i Egedalsvænge eller kender til lignende historier om truede danske traditioner. SMS/MMS til 1224 (det koster almindelig sms-takst), eller mail til 1224@eb.dk.

1 af 2 Steffen Morrild vil onsdag prøve at få styr på den juletræsstridende afdelingsbestyrelse i Egedalsvænge i Kokkedasl. Han er formand i organisationsbestyrelsen i 3B, som administrerer lejlighederne i det nordsjællandske hvor der i dagevis har været ballade om et aflyst julearrangement. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 Julefreden er langt fra ved at sænke sig i Egedalsvænge i Kokkedal, hvor afdelingsbestyrelsen slås om et juletræ. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen