Borgmester: Giv dem nu det juletræ!

Borgmesteren i Fredensborg Kommune opfordrer til, at bestyrelsen i Egedalsvænge punger ud til et juletræ

Borgmester Thomas Lykke Pedersen opfordrer bestyrelsen i Egedalsvænge til at købe det savnede juletræ (Foto: Tariq Mikkel Khan/Jens Dresling)
Borgmester Thomas Lykke Pedersen opfordrer bestyrelsen i Egedalsvænge til at købe det savnede juletræ (Foto: Tariq Mikkel Khan/Jens Dresling)

Balladen om det afskaffede juletræ i Egedalsvænge i Kokkedal, har nu fået borgmesteren i Kommunen, Thomas Lykke Pedersen, på banen.

Han ærgrer sig over, at sagen har medført, at kommunen nu er omtalt landet over for den kedelige sag, der foreløbigt har kulmineret i hærværk mod både en TV2-sendevogn samt mod Karin Leegaard Hansens, formand i afdelingsbestyrelsen, hjem.

Læs også:

Julefreden er langt fra ved at sænke sig i Egedalsvænge i Kokkedal, hvor afdelingsbestyrelsen slås om et juletræ. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Samfund - 13. nov. 2012 - kl. 12:03 Juletræsskandalen: Boligforening overvejer at afsætte bestyrelse

Borgmesteren opfordrer derfor bestyrelsen, der besluttede at afskaffe den årlige juletræstænding, til at besinde sig, købe et juletræ og dermed lægge låg på sagen.

- Jeg synes, man skal fortsætte den gode tradition, der har været i Egedalsvænge. Det er en mangeårig tradition, at de har et juletræ. Derfor opfordrer jeg til, at de finder de 6000-7000 kroner, det koster. Det må være muligt for dem at finde de penge. Jeg tror ikke, det er et økonomisk spørgsmål, siger han til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Juletræsballaden: Formand udsat for hærværk

Åbent brev

Borgmesteren har skrevet et åbent brev til bestyrelsen i Egedalsvænge, hvor han udover at opfordre til at købe det omstridte juletræ også opfordrer til, at bestyrelsen tager afstand fra hærværket mod TV2-sendevognen.

- I Danmark er der ytringsfrihed, og pressen skal frit kunne udføre sit arbejde. Det er en vigtig grundpille i det danske demokrati, som vi alle må sætte pris på. Ligesom det er en vigtig grundpille i beboerdemokratiet, at lovlig valgte bestyrelsesmedlemmer ikke skal føle sig utrygge på grund af deres holdninger, skriver han blandt andet i brevet.

Læs også:

Se også: Muslimer: Det aflyste juletræ var en fælde

Ven af Egedalsvænge

Borgmesteren fortæller, at han støtter beboerdemokratiet i Egedalsvænge. Hans åbne brev og opfordring til at bestyrelsen ændrer holdning i sagen skal derfor ses som 'et godt råd fra en ven af Egedalsvænge, lyder det.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen