Butiksejere narrede fem millioner dollars fra lottovinder

Svindelsigtede brødre ventede seks år, før de forsøgte at indkassere præmie

Andy og Nayel Ashkar troede, at de var smarte, da de narrede en milliongevinst ud af en kunde. Nu er de sigtet for svindel. Politi-foto
Andy og Nayel Ashkar troede, at de var smarte, da de narrede en milliongevinst ud af en kunde. Nu er de sigtet for svindel. Politi-foto

En familiefar fra New York blev franarret fem millioner dollars, da en butiksansat tjekkede hans lotteri-kupon og sagde, at han havde vundet 5000 dollars i stedet for fem millioner.

Det mener anklagemyndigheden Onondaga County, der har sigtet butiksejeren og hans bror for svindel.

Andy Ashkar stod bag disken i butikken den dag, og han tilbød manden 4000 dollars på stedet og sagde, at manden dermed kunne undgå skatter og andre besværligheder.

Det valgte den 49-årige gifte far til to, men han havde alligevel en mærkelig fornemmelse. Han havde derfor været plaget af det de sidste seks år med tanker om, hvad nu hvis, og tanken om, hvad han skulle have og kunne have gjort.

- Hans liv er ved at ændre sig til det bedre, siger Beth Van Doren fra anklagemyndigheden i Onondaga County til The Syracuse Post-Standard.

Andy Ashkar og hans bror Nayel Ashkar ventede nemlig hele seks år, før de forsøgte at indløse kuponen - blot elleve dage før præmiens udløbsdato.

Andy Ashkar hævdede, at han havde købt vinderkuponen i 2006 i familiens dagligvarebutik, men ventede med at indkassere præmien til marts måned, fordi det, blandt andet fordi det var imod hans religion at spille, fortalte hans advokat til The Syracuse Post-Standard. Og angiveligt var Ashkar også bekymret for, at præmien kunne have en negativ indflydelse på hans liv, hvis han ikke planlagde det på forhånd, før det blev offentliggjort.

Det var folkene bag lotteriet, der blev mistænksomme over for brødrene, der blandt andet spurgte, om de kunne acceptere en mindre udbetaling og så slippe for at stille op på den pressekonference, der typisk følger med, når man vinder den store Jackpot i USA.

De kontaktede anklagemyndigheden og i sidste måned gik de så i den lokale avis for at fortælle den 'opsigtsvækkende' historie om to brødre, der indleverede en vinderkupon efter seks år. Det førte til at den rigtige vinder blev fundet.

Og i stedet for en guldrandet fremtid ser det nu noget mindre skinnende ud for brødrene.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen