Bente Sorgenfrey: Det ser sort ud for personalet

Formanden for FTF, som også er kabinepersonalets organisation, mener at truslen om SAS konkurs er reel

SAS flyver måske på sidste vers. I dag mødes personalet og topledelsen til forhandlinger. (Foto: SAS)
SAS flyver måske på sidste vers. I dag mødes personalet og topledelsen til forhandlinger. (Foto: SAS)

Det kan være et spørgsmål om uger, før Skandinaviens mest punktlige flyselskab SAS kan flyve for sidste gang. Ifølge Politikens oplysninger vil selskabet være nødt til at lukke og slukke indenfor kort tid, hvis kabinepersonale og piloter siger nej til en aftale, der forringer deres arbejdsvilkår betragteligt. Nogle vil mene, at det er topledelsen i SAS, der blot er ude på at sætte en pistol for panden på deres medarbejdere.

Læs mere:

Se også: Analytiker: SAS overlever kun med ja fra ansatte

- Er det en skræmmekampagne, som ledelsen i SAS har gang i?

- Det er uklart, hvor meget der er skræmmekampagne, og hvor meget der er alvor. Men desværre ser det noget sort ud, siger Formanden for FTF, som også er kabinepersonalets organisation, Bente Sorgenfrey, til ekstrabladet.dk:

Læs mere:

Se også: Hvis SAS går konkurs ...

- SAS står i en meget alvorlig situation og er presset af bankerne, lyder det.

Hvis selskabet lukker, vil omkring 15.000 mennesker miste deres job og Bente Sorgenfrey kan godt forstå, at nogen vil tænke, at det vel er bedre at gå ned i løn end at blive arbejdsløs.

- Så simpelt kan man ikke sætte det op. Det er store forringelser, der er tale om, og personalet har haft så kort tid til at tænke over, om det er noget de kan gå med på. Desuden har ledelsen stået meget stejlt i forhandlingerne. Men de har senest oplyst, at der er en lille åbning. Så der er et lille håb forude.

Mulighed for forhandling
Kabinepersonalets fagforening, Cabin Attendants Union, CAU, melder sig fortsat forhandlingsvillige på trods af, at de skal sige ja til en aftale, hvor de blandt andet går 12-13 procent ned i løn.

- De er kun interesserede i at give kunderne det, de efterspørger, og opretholde den kundetilfredshed, som SAS er kendt for, har CAU's pressetalsmand Christian Møller sagt ved en tidligere lejlighed. .

Dansk Pilotforening har også udtalt, at de siger ja til forhandling og nej til et ultimatum. Det har hele tiden været pilotforeningens budskab, at man via dialog skulle finde løsningerne til at skabe et sundt og stærkt SAS.

- Når det er sagt, er det selvfølgelig vigtigt også at sige, at vi har en overenskomst, som vi ikke bare opsiger fra den ene dag til den anden. Men vi vil gerne forhandle med SAS-ledelsen, oplyser formand Lars Bjørking.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen