Millioner på vej til mobbeofre

Der bliver sat et par millioner af til rådgivning, der skal hjælpe elever, der bliver mobbet

I de kommende to år skal der bruges i alt fire millioner kroner på et nyt rådgivningscenter, der skal give elev-til-elev rådgivning om blandt andet mobning.

Det er et af resultaterne af finanslovsforhandlingerne mellem Enhedslisten og regeringen. Centeret skal ligge i regi af elevorganisationen Danske Skoleelever og forventes at åbne i begyndelsen af det nye år.

- Det er vigtigt, at vi kommer mobning til livs. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får et sted, hvor elever kan henvende sig og få rådgivning fra andre elever, siger Enhedslistens børne- og undervisningsordfører, Rosa Lund.

I Danmark findes der handleplaner for voksnes vold mod hinanden, voksnes vold mod børn, men aldrig for, hvad børn udsætter hinanden for. Og derfor var elevrådgivningscenteret et finanslovskrav fra Enhedslisten.

Centeret skal yde telefonisk og skriftlig rådgivning til elever - af elever. Eleverne skal uddannes af professionelle psykologer og rådgive elever, der bliver udsat for mobning, men også elever, der oplever andre alvorlige problemer på deres skole.

- Det er tit svært at tale om, når man bliver mobbet, og det kan især være svært at tale med nogen andre fra klassen eller med sine forældre, siger Rosa Lund.

- Med elevrådgivningen får elever, der bliver et mobbet, et sted, hvor de kan henvende sig anonymt og tale med en på deres egen alder.

Centeret vil både give hjælp til de elever, der bliver mobbet, men også de elever, der mobber.

I Danske Skoleelever, der repræsenterer 600.000 elever, er formand Vera Rosenbech begejstret for, at der 'langt om længe' er kommet elevrådgivning.

- Vi oplever, at mange elever efterspørger et sted, de kan gå hen, hvis de har brug for rådgivning på deres eget niveau - både omkring mobning og sager, hvor de føler sig uretfærdigt behandlede.

- Det er en kæmpe sejr for den enkelte elevs ret til at få rådgivning, for kampen mod mobning og for elevernes ret til at få vurderet deres sag af en uvildig part, siger hun.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen