350 officerer i opgør med forsvarstoppen

350 officerer med kamperfaring kræver radikale ændringer, når der udnævnes chefer for de danske kampsoldater

I en historisk hård kritik af hærens øverste ledelse ønsker 350 yngre officerer med kamperfaring fra Irak og Afghanistan radikale ændringer, når der udnævnes chefer for danske kampsoldater. Det skriver Politiken torsdag.

Officererne mener, at hærens ledelse hidtil har taget for meget hensyn til officerernes karriere i stedet for deres evner til at føre soldater i egentlig krig.

De yngre officerer har henvendt sig direkte til hærledelsen, og chefen for Hærens Operative Kommando (HOK), generalmajor Agner Rokos, har nu nedsat en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe.

I et internt arbejdspapir med titlen 'Rigtig mand til jobbet' peger de yngre officerer ifølge Politiken på, at 'der er for mange eksempler på', at de vigtigste lederposter på lavere niveauer som kompagnichef og bataljonschef 'ikke har kunnet løse opgaven tilfredsstillende'.

De henviser til erfaringerne fra de hårde kampe i Helmand.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil ikke ind på kvaliteten af ledelsen i Helmand, men han mener, at man skal 'spidse ører', når så mange officerer ytrer sig:

- De taler blandt andet for, at man skal tage den bedste mand til jobbet og ikke blot den næste i rækken. Det giver mening, siger Nick Hækkerup.

Kaptajn Rune Christensen fra livgarden er talsmand for de yngre officerer og et af medlemmerne i arbejdsgruppen.

Han er glad for, at hærens øverste ledelse har valgt at lytte til officerernes frustrationer og inviteret dem til at komme med mulige løsningsforslag.

Han bekræfter, at den fælles arbejdsgruppes to hovedopgaver er at pege på nye principper for udvælgelsen af bataljons- og kompagnichefer og behovet for ændringer i officerernes tjenesteforløb.

Generalmajor Agner Rokos fra HOK vil ikke kommentere hverken forhandlingerne eller de unge officerers kritik, men henviser i stedet til lederen af den nedsatte arbejdsgruppe, oberstløjtnant Anders Poulsen.

Han afviser i en skriftlig kommentar til Politiken, at der har været problemer med udnævnelser af chefer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen