Trifork tiltalt for grov kursmanipulation

Trifork og selskabets administrerende direktør, Jørn Larsen, er blevet tiltalt for grov kursmanipulation

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet har tiltalt Trifork og selskabets administrerende direktør, Jørn Larsen, for overtrædelse af værdipapirhandelslovens bestemmelser om kursmanipulation.

Der er tale om en tiltale for kursmanipulation af 'særlig grov beskaffenhed', skriver selskabet i en meddelelse onsdag.

Tiltalen drejer sig om handler med Trifork-aktier mellem 21. og 28. december 2007, netop som selskabet var blevet børsnoteret.

Trifork blev børsnoteret den 20. december 2007 og faldt fra en åbningskurs på 8,50 kroner til en lukkekurs på 6,35 kroner.

Den 21. december steg Trifork-aktien til gengæld 18 procent til 7,50 kroner, og den 27. december, næste handelsdag, steg den yderligere 10,7 procent til 8,30 kroner.

Trifork blev etableret i 1996 og er børsnoteret i København. Virksomheden arbejder med innovativ softwareudvikling.

Der er 180 medarbejdere fordelt på otte kontorer i Aarhus, København, London, Zürich, Amsterdam, Krakow, Stockholm og San Francisco.

Også NewCap Holding er i skudlinjen.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet har onsdag rejst sigtelse mod selskabets tidligere direktør og fire medarbejdere i det tidligere datterselskab Capinordic Bank.

Der er tale om en sigtelse for overtrædelse af værdipapirhandelslovens bestemmelser om kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.

Sigtelsen handler om en række konkrete transaktioner og handelsordrer vedrørende selskabets aktier i perioden 2007 til 2009.

NewCap Holding er noteret på Nasdaq OMX Copenhagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen