Nordkoreas bortførelser er ikke ovre

Bortførelser foretaget af nordkoreanske agenter i Japan er ikke et lukket kapitel nu, siger pårørende

Nordkorea, som for 10 år siden indrømmede, at det havde bortført 13 japanske statsborgere under Den Kolde Krig, bortfører stadig udlændinge, siger pårørende til japanske ofre i Geneve.

- Bortførelser bliver stadig gennemført i dag. Det fortsætter, siger Shigeo Iizuka, som leder Sammenslutning for Familier til Ofre Bortført af Nordkorea.

Ved åbningen af en todages konference i Geneve, der skal skabe øget opmærksomhed omkring bortførelserne, som ødelagde mange menneskers liv, fremsættes beskyldningerne mod Nordkorea også af Nobuhiro Matsuki.

Matsuki er lillebror til Kaoru Matsumoto, som blev bortført i Madrid i 1980.

Stående ved siden af fotos af ofrene insisterer han på, at det internationale samfund må have mere opmærksomhed på, hvad nordkoreanerne foretager sig.

I 2002 erkendte Nordkorea at have bortført 13 japanere i 1970'erne og 1980'erne. De blev tvunget til at oplære nordkoreanske spioner i japansk sprog og kultur.

Det yngste offer, Megumi Yokota, var kun 13, da hun blev bortført i 1977. Fem ofre har fået lov at vende hjem, mens regimet i Pyongyang siger, at de øvrige er døde.

Tokyo mener imidlertid, at det er sandsynligt, at de øvrige ofre stadig er i live.

- Nordkorea hævder, at disse sager er lukkede, men det accepterer vi ikke, siger Arata Nakae, som repræsenterer den japanske regering.

Nordkorea har sendt de jordiske rester af et offer til Japan, men dna-prøver viste, at det ikke var den pågældende.

- Vi tror, at de alle er i live, siger de pårørende, som håber, at der åbner sig nye chancer for dem efter det nylige magtskifte i den nordkoreanske stat.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen