Juletræet: Muslimer bliver chikaneret

Det manglende juletræ på Egedalsvænge rammer nu andre muslimer, der modtager hadefulde opkald

Talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, er oprørt over, at sagen fra Kokkedal er gået så vidt, at trossamfundet nu modtager hadske opkald. (Arkivfoto: Anthon Unger / POLFOTO)
Talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, er oprørt over, at sagen fra Kokkedal er gået så vidt, at trossamfundet nu modtager hadske opkald. (Arkivfoto: Anthon Unger / POLFOTO)

Julen på Egedalsvænge i Kokkedal er stadig under pres. Intet tyder på, at et flertal af bestyrelsen i boligforeningen vil ændre deres beslutning om ikke at indkøbe et fælles juletræ.

Debatten om, hvad der fik dem til at aflyse julen, har i den grad taget fart.

Navnlig fordi de fleste medlemmer af bestyrelsen er muslimer og tidligere på året bevilligede penge til en Eid-fest i forbindelse med den muslimske højtid Ramadan.

Læs om sagen her:

Se også: Fem muslimer aflyser dansk julehygge og Se også: 'Aflyst jul kommer ikke jer ved'

Trossamfund lagt for had
Men aggressionerne fra frustrerede danskere lader nu til at flyde over - langt væk fra den lokale bestyrelse på Egedalsvænge.

- Vi har modtaget direkte trusler, vi har modtaget tilsvininger og alle mulige former for tilråb, som om det er os, der er ansvarlige for den her sag, siger talsmand for Islamisk Trossamfund i København Nordvest, Imran Shah, til ekstrabladet.dk i dag.

Både i går og i dag har det muslimske trossamfund modtaget hadefulde opkald, hvor vrede personer blandt andet beskylder dem for 'at ville overtage Danmark', kalder dem 'svin' og siger, at de 'skal rejse hjem'.

Imran Shah frygter, at den lokale sag fra Kokkedal leder videre til grove generaliseringer omkring muslimer og deres religion.

Læs også:

Se også: K: Muslimer slår julen ihjel og Se også: DF: Muslimsk modstand mod julen er kulturkamp

Helt misforstået
- Der er konsensus mellem alle retslærte indenfor islamisk lovgivning om, at alle folk skal have lov til at udføre deres religiøse praksis uanset hvad, siger Imran Shah.

Imran Shah tager forbehold for, at han ikke kender alle sider af sagen, men han mener, at den pågældende bestyrelse umuligt kan have lagt religionen til grund for deres beslutning.

Skulle det være tilfældet, så er det enten ud af uvidenhed eller en total misforståelse af religionen, forklarer Imran Shah.

- Hvis der bare er én ikke-muslim i den boligforening, der ønsker at holde jul, så skal de sørge for at tage hensyn til det - 100 procent, siger Imran Shah og fastslår, at konflikten på Egedalsvænge intet har med muslimer at gøre - hverken som trosretning eller generel kultur.

Læs også:

Se også: Muslim: Krænkende at ødelægge julen og Se også: Lektor: Juletræssag udfordrer tavse muslimer

En ubehagelig oplevelse
Oplevelsen har været meget ubehagelig for trossamfundet - ikke mindst for presseansvarlige Mohamed Nehme, der besvarer telefonen.

Han har lagt øre til de mange vrede personer, der har ringet til Islamisk Trossamfund.

- Jeg har det ikke godt med det. Det er meget ubehageligt at høre på sådan nogle ting, siger Mohamed Nehme.

Han ærgrer sig over, at folk lader til at skære muslimer over en kam.

- Folk tror åbenbart, at vi alle mener det samme. Vi er ikke enige i det, der foregår i Kokkedal, siger Mohamed Nehme.

Læs også:

Se også: Egedalsvænge får alligevel et juletræ og Se også: Boligforening tøver med at tage imod juletræ

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen