Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Norge sagde nej: Danske stewardesser vil forhandle

Nordmændende har sagt klart nej til SAS' spareplan, men det danske kabinepersonale er villige til at drøfte besparelser

De danske stewardesser håber, de kan overtale ledelsen til at slække lidt på sparekravene (Foto: Jacob Ehrbahn)
De danske stewardesser håber, de kan overtale ledelsen til at slække lidt på sparekravene (Foto: Jacob Ehrbahn)

Medarbejderne i SAS har nu haft mere end et døgn til at sunde sig over den massive spareplan, som SAS-ledelsen fremlagde i går.

De norske kabineansatte var hurtige til at melde ud, at de ikke accepterer forringelserne. Det danske kabinepersonale er derimod villigt til at drøfte sparepunkterne, fortæller FTF-formand Bente Sorgenfrey til ekstrabladet.dk.

- Medarbejderne er stadig ret rystede, men de er kommet frem til, at de er villige til at drøfte den her plan med ledelsen. Vi skal blandt andet finde ud af hvor meget, der er til diskussion, og hvor meget, der er diktat, siger hun.

Først i dag præsenterer topchef i SAS, Rickard Gustafson, den omfattende spareplan for medarbejderne. Han har selv meddelt, at han vil gå 20 mio. kroner ned i løn, men det betyder ikke, at kabinepersonalet vil gøre det samme.

- I går fik jeg mange henvendelser fra medlemmer, som især er bekymrede over en øget arbejdstid. Men også en lavere løn fylder meget. De fleste er jo forsørgere, og de er allerede gået op i arbejdstid og ned i løn flere gange, siger Bente Sorgenfrey.

FTF er paraplyorganisation for Cabin Attendants Union (CAU), hvor 1500 danske kabineansatte er organiseret. Fuldtidsansatte har en startløn på 19.000 kroner, og stiger hvert år til de rammer 28.000 kroner, oplyser Bente Sorgenfrey.kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen