Danskere gav 12,5 millioner til flygtninge

13.500 indsamlere fik over 12 millioner til Dansk Flygtningehjælp ved søndagens landsindsamling

Dansk Flygtningehjælps landsindsamling giver en halv million kroner mere end sidst til verdens flygtninge.

De cirka 13.500 indsamlere, der var på gaden landet over i løbet af søndagen, fik samlet set 12,5 millioner kroner i raslebøsserne til gavn for flygtninge i lande med krig, konflikt og fordrivelser.

- Et stort tak til de danskere, der har gjort en ekstra indsats i dag som koordinatorer og indsamlere. Og en tak til de mange, der har lagt penge i indsamlingsbøsserne, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, i en pressemeddelelse.

Andrea Kamm er i øjeblikket i Libanon, der er et af de lande, hvor Dansk Flygtningehjælp yder akut hjælp til syriske flygtninge og fordrevne.

Her har han søndag vist udenrigsminister Villy Søvndal (SF), hvordan Dansk Flygtningehjælp arbejder. Et arbejde der sikrer hjælp til op mod 70.000 af de syriske flygtninge, der er har søgt tilflugt i landet væk fra krigen i Syrien.

Flygtninge strømmer i øjeblikket ud af Syrien til nabolande, hvor mere end 400.000 har behov for hjælp.

- Det er svært at forestille sig, hvor usselt nogle af flygtningefamilierne her i Libanon bor. Det kan ikke overdrives. Den lugt, de forhold, det er ubeskriveligt, fortæller Andreas Kamm.

- De har akut brug for hjælp, og det glæder mig, at danskerne støtter op om den livsnødvendige indsats, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær.

Pengene fra dagens indsamling vil gå til Dansk Flygtningehjælps humanitære indsats i 34 af verdens brændpunkter. De er blandt andet i Sydsudan, Afghanistan, Somalia, Libanon og Syrien.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen