Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

3F melder klar til konflikt i lufthavn

1800 3F'ere er klar til at nedlægge arbejdet, hvis SAS' planer for SAS Ground Handling betyder dårligere løn.

Det bliver ikke uden sværdslag, hvis 1800 medlemmer af fagforbundet 3F skal gå ned i løn i Københavns Lufthavn, skriver fagbladet 3F

Udmeldingen kommer, efter at SAS har meddelt, at selskabet ikke længere vil stå for at håndtere bagagen på landjorden.

SAS vil således sælge SAS Ground Handling som en del af den massive spareplan på 2,6 milliarder kroner og frasalg af flere aktiver, som man løftede sløret for mandag.

- Vi er godt organiserede og står stærk i lufthavnen. Om nødvendigt vil vi bruge vores ret til at konflikte. Men jeg tror ikke, at det bliver aktuelt, siger Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, til fagbladet 3F.

I SAS Ground Handling er der ansat omkring 1800 3F'ere, typisk som bagageportører eller med rengøring af fly.

Hvis spareplanen realiseres, går det hårdest ud over den danske afdeling af SAS. 400 danske administrativt ansatte mister således jobbet ud af de 800 planlagte fyringer i koncernen.

Derudover må det flyvende personale gå 12-13 procent ned i løn, og det administrative personale 15-17 procent, oplyste koncernchef Rickard Gustafson mandag.

I første omgang er 3F'erne ikke berørt, da de efter planen ikke længere skal arbejde for det nordiske flyselskab, når SAS Ground Handling skal sælges.

Men hvis SAS revurderer salget af SAS Ground Handling, så får 3F-medlemmerne højst sandsynligt også et krav om at spare. Og det krav vil Henrik Bay-Clausen gerne imødekomme:

- Vi er selvfølgelig solidariske med de andre ansatte i lufthavnen. Og vi vil hoppe på tungen fra Kastrup til Karise for at hjælpe SAS, siger han.

- 3F'erne hos SAS arbejder dog på markedsvilkår, så vi melder hus forbi på lønnen. Men kommer der en forhandling, kommer vi også til at bidrage.

3F's advarsel kommer i kølvandet på, at størstedelen af kabinepersonalet i SAS, SAS Cabin Crew, har valgt at boykotte den stribe af informationsmøder, som ledelsen i SAS har indkaldt i denne uge.

Det sker, fordi SAS Cabin Crew er oprørt over, at ledelsen gennem medierne har appelleret direkte til Cabin Crew i stedet for til kabinepersonalets fagforening, Cabin Attendants Union, CAU.

Fremgangsmåden er undergravende for den danske model, lyder kritikken.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen