Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Vi får tæsk på jobbet

Ny rapport viser, at et stigende antal danskere bliver udsat for vold på deres arbejdsplads

Tænk, hvis du hver eneste dag skulle være bange for at gå på arbejde. Nervøs for, at du ville blive slået, spyttet på eller få trusler på dit eget eller din families liv.

Det er virkeligheden for næsten en ud af 10 FTF’er, der blandt andet dækker undervisere, pædagoger og sygeplejersker. Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport, som mere end 15.000 personer har deltaget i.

Stigende tendens
Ud af dem har ni procent oplevet vold på jobbet og hver 12., der oplever vold, er udsat for det hver eneste uge. I rapporten fremgår det, at det hovedsageligt er elever, klienter, kunder og patienter, der står for de fysiske og verbale overgreb, der bliver begået på arbejdspladsen. Overgreb som kan ødelægge det menneske, det går ud over.

- Det, som jeg synes er mest skræmmende ved undersøgelsen er, at tendensen er stigende. Det bliver ikke bedre. Så der skal altså noget handling til nu, lyder det fra FTF's formand Bente Sorgenfrey til ekstrabladet.dk.

Hun mener, at den enkelte arbejdsplads skal have en klar voldspolitik, så det aldrig bliver den enkeltes problem at håndtere volden. Det kan nemlig få fatale følger:

Dyrt for alle
- Der er eksempler på en sygeplejerske, der er blevet forsøgt stranguleret af en patient samt lærere og pædagoger, der er blevet slået af deres elever. Dem, der er blevet hårdest ramt af volden, risikerer langvarige sygemeldinger, og måske kommer de aldrig tilbage til arbejdspladsen igen, siger Bente Sorgenfrey og fortsætter:

- Det er dyrt for både den sygemeldte og for samfundet. For dem, som har oplevet mindre alvorlige episoder, skaber det en utryghed på et sted, hvor de skal komme hver dag for at arbejde. Det er ikke i orden, siger hun og tilføjer, at de fleste overgreb sker på baggrund af en frustration fra kunder, klienter eller patienter.

- De føler formentlig ikke, der er tid nok til dem, hvilket gør dem så frustrerede, at de går amok, lyder det.

Se de nye tal fra FTF i faktaboksen til højre for denne tekst:

Har du oplevet vold på jobbet? Sms/mms til os på 1224 (koster alm.SMS-takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen