Spanien stopper med at sætte fattige på gaden efter selvmord

Efter to selvmord, der har vakt stor vrede i befolkningen, vil Spanien holde igen med at sætte folk på gaden

Spanske banker vil ikke længere sætte de mest sårbare familier på gaden, hvis de ikke kan betale deres boligydelser.

Beslutningen er taget, efter to desperate boligejere har begået selvmord, da de skulle sættes ud af deres huse.

Det seneste selvmord fandt sted fredag, hvor en 53-årig kvinde kastede sig ud fra sin lejlighed på fjerde sal, da lokale myndigheder kom for at smide hende ud.

15 dage tidligere havde en mand hængt sig, kort inden fogeden kom for at sætte ham ud fra hans hjem i Granada i det sydlige Spanien.

De to selvmord har chokeret Spanien og medført en ny bølge af protester, hvor tusinder har udtrykt deres vrede mod bankerne.

- Det er ikke selvmord! Det er mord! Bankerne og politikerne er medskyldige. Stop udsættelserne!, lød teksten på et banner ved en demonstration i hovedstaden Madrid lørdag.

I takt med, at befolkningens vrede er vokset, har premierminister Mariano Rajoys centrum-højre regering indkaldt til et sjældent møde med socialisterne for at drøfte, hvordan landet skal tackle problemet med folk, der sættes på gaden.

Siden det spanske boligmarked kollapsede i 2008, er omkring 350.000 spanske familier blevet smidt ud af deres hjem, fordi de ikke kunne betale deres regninger.

De spanske bankers beslutning om at suspendere udsættelser gælder i foreløbig to år.

Landets finansråd siger, at det sker af 'humanitære årsager og inden for en ramme af social ansvarlighed' og gælder de socialt mest udsatte spaniere.

Mandag var der nye demonstrationer udenfor regeringspartiet PP's hovedkvarter i Madrid.

- Vi bliver sat ud den 20. i denne måned, og vi har ikke andre steder at være end på gaden, siger den 59-årige Angel Moran til nyhedsbureauet Reuters.

Han tilføjer, at han ikke har kunnet finde arbejde som maler i de seneste fire år, og at de to andre beboere i hans hus også har mistet deres arbejde.

I takt med, at de spanske ejendomspriser er faldet med omkring en tredjedel, har hundredtusinder af spaniere nu en gæld, der overstiger værdien af deres boliger.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen