Gråhåret juveltyv var 16-årig skoledreng

Ung knægt røvede juvelbutikker for 150.000 pund udklædt som gammel mand

Iført paryk, make-up og to falske pistoler røvede den kun 16-årige britiske skoledreng, Miles Alura, juvelbutikker for smykker til en værdi af op mod 150.000 pund. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

Den skøre udklædning bestod af kunstige øjenbryn, en paryk og et fuldskæg, som alt sammen var farvet gråt. Samtidig smurte han sit ansigt ind i en specialist-make-up, der fik hans ellers normalt mørke hud til at fremstå lys.

Under røverierne truede han personalet med pistolerne og tvang dem til at binde hinanden. I et enkelt tilfælde lænkede han også en hund fast med håndjern.

– Det var voldsomme, væbnede røverier, hvor uskyldigt personale blev terroriseret og virkelig frygtede for deres liv, lød det fra anklager Vicky Bailey.

Fingeraftryk i skolebøger
I retten kom det desuden frem, at den 16-årige havde arbejdet sammen med to andre drenge på henholdsvis 15 og 16 år. Det betød, at udklædnings-tyven blev idømt sammenlagt 12 og et halvt års fængsel for organiseret kriminalitet og for at være i besiddelse af efterligninger af skydevåben, da hammeren faldt i retten i London fredag.

Politiet er chokerede over, at de unge drenge var i stand til at lave organiseret tyveri med så avancerede udklædninger.

– Det er rystende at tænkte på den kendsgerning, at forbryderne kun er i skolealderen. Tænk, at de har begået så afskyelige forbrydelse med så stor overbevisning, sagde Det Con Angela Costin fra det lokale politi.

Bevismaterialet i retsagen bestod blandt andet af en samling fingeraftryk fundet i juvelbutikkerne, som matchede fingeraftryk fundet i drengenes skolebøger.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen