Annonce:
Annonce:

Fem muslimer aflyser dansk julehygge

Bestyrelse i boligforening vil ikke betale for juletræ. Brugte ti gange det samme beløb på Eid-fest

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Samfund

Boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal får intet juletræ med lys i år. Et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har afvist at bruge penge på juletræet få dage efter en stor Eid-fest. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I årtier har boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal haft et juletræ med lys midt i bebyggelsen i hele december måned.

Det har været julehygge betalt af afdelingsbestyrelsen, men sådan bliver det ikke i år.

Et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har nemlig afvist at bruge de cirka 5.000-7.000 kroner, som juletræet og en juletræstænding koster.

Annonce:

Beslutningen har vakt opsigt, fordi den blev taget tre dage efter en stor Eid-fest i Egedalsvænge. Hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg sørgede for at gøre den muslimske højtid festlig for børn og voksne, og dét arrangement havde afdelingsbestyrelsen i enighed valgt at støtte med 60.000 kroner.

Selv om det lille flertal i afdelingsbestyrelsen er valgt på demokratisk vis på generalforsamlingen i september, skaber forløbet undren. Det er et tegn på manglende tolerance og rummelighed fra det nye flertal i afdelingens bestyrelse, lyder det fra Egedalsvænge, hvor mange ikke ønsker at udtale sig.

Der er desuden frustration over, at det nye flertal i afdelingsbestyrelsen ikke er repræsentativ for bebyggelsen og ikke mindst de mange muslimer, der bor i området. Frygten er, at beslutningen vil skabe en konflikt, som ikke eksisterer i hverdagslivet. En dem-og-os mentalitet, som er kunstigt skabt af et lille flertal i afdelingsbestyrelsen.

Ph.d., adjunkt ved Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet, Kirstine Sinclair, kender ikke den konkrete problemstilling, men peger på, at der kan være tale om et politisk motiv bag beslutningen.

Annonce:

- Det lyder som om, at der måske er individer, der har behov for at markere sig. Det kan være et signal om, at man vil en konfrontation, siger Kirstine Sinclair, der blandt andet forsker i islamiske grupper og mellemøstlige minoriteter i Europa.

I Egedalsvænge har en gruppe beboere besluttet sig for at kæmpe for juletræet. Ikke ved at skabe konfrontationer, men ved i al stilfærdighed at ringe på alle døre i boligområdet og lave en indsamling til fordel for juletræet.

Det er ikke lykkedes Frederiksborg Amts Avis at få kontakt til de bestyrelsesmedlemmer, der stemte imod juletræet i Egedalsvænge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: