CIA bossens elskerinde chikanerede rival

Sagen om, hvordan CIA bossen David Petraeus måtte forlade posten bliver mere og mere kulør

De elskende Patraeus og Broadwell blev opdaget fordi FBI overvågede Patraeus emails (Foto: T. Ortega Gaines/AP)
De elskende Patraeus og Broadwell blev opdaget fordi FBI overvågede Patraeus emails (Foto: T. Ortega Gaines/AP)

Indtil for et par dage siden var David Petraeus øverste chef i CIA og Paula Broadwell en succesfuld forfatter. Så sprang bomben. De to havde haft en affære, og David Patraeus måtte trække sig til præsident Obamas store irritation.

Det viser sig, at Paula Broadwell har fået pudset FBI på sig, efter hun har sendt truende emails til en kvinde, som Broadwell opfattede som en rival.

Den 40-årige gifte reserveofficer og mor til to skrev blandt andet, at kvinden skulle ’blive væk fra min fyr’ og truede med 'jeg ved hvad du gjorde’. Ligesom hun slet og ret bad kvinden ’back off’ (kan bedst oversætte med: hold nalderne væk, red).

Elskerinden troede der var en ...elskerinde
En kilde har fortalt New York Post, at Broadwell tydeligvis mente, at der var gang i noget mellem David Petraeus og denne kvinde.

- Hun troede hun var med i et trekantsdrama, siger kilden til avisen.

Kvinden, som Broadwell forfulgte, var ikke Patraeus hustru, og ifølge Washington Post arbejdede hun heller ikke for CIA. Ingen har kommenteret, hvad denne kvindes forhold til David Petraeus går ud på.

FBI misforstod email
Hele misæren blev opdaget, da FBI misforstod en email, som Petraeus sendte til Paula Broadwell. Efterretningstjenesten mente, at ordlyden i emailen lugtede af korruption. På det tidspunkt var Patraeus den øverst kommanderende for de amerikanske styrker i Afghanistan. Petraeus position betød, at han havde 'top secret' sikkerhedsgodkendelse og derfor blev hans affære pludselig et spørgsmål om national sikkerhed.

Men i stedet faldt agenterne over en række særdeles lumre emails mellem Paula Broadwell og David Petreaus. Blandt andet med beskrivelser af hed sex under et skrivebord, som Newsmax reporterer.

Broadwell og Petraeus mødtes i 2006, da David Patraeus holdt foredrag på Harvard University. Efter forelæsningen mødte Paraeus med en gruppe studerende og forbindelsen var skabt. I 2008 inviterede Patraeus Broadwell på en løbetur i Washington.

Forholdet sluttede i 2011
Siden var de to sammen i Afghanistan under arbejdet med Broadwells bog 'All In: The Education of General David Petraeus,' som udkom i år. Hun skal efter signende have brugt øgenavnet ’Peaches’.

Da nyheden om affæren kom frem, trådte David Patraeus tilbage.

Forholdet mellem Broadwell og ’Peaches’ sluttede i september 2011, da David Petraeus blev unævnt til øverste chef for CIA, men han fortsatte med at skrive mails til hende.

David Petraeus har været gift med sin kone Holly i 37 år – de mødtes på militærakademiet West Point, hvor Hollys far var forstander.

1 af 2 David Patraeus da han var i Irak i 2007 (Foto: Robin Trimarchi)
2 af 2 De elskende Patraeus og Broadwell blev opdaget fordi FBI overvågede Patraeus emails (Foto: T. Ortega Gaines/AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen